11:11 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Όπως κάναμε στη συνεδρίαση μας τον Μάρτιο, θα διασφαλίσουμε ότι η νομισματική πολιτική συνεχίζει να συνοδεύει την οικονομία προσαρμόζοντας τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων ούτως ώστε να αντανακλά τις νέες προοπτικές για τον πληθωρισμό».

Οι κλιμακούμενες απειλές στην ανάπτυξη πιθανόν να οδηγήσουν σε περαιτέρω καθυστέρηση τη σχεδιαζόμενη αύξηση των επιτοκίων, ενώ αν χρειαστεί θα εξεταστούν μέτρα που θα μετριάζουν τον αντίκτυπο των αρνητικών επιτοκίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Στις αρχές του μήνα η ΕΚΤ ανέκρουσε πρύμναν και ανέβαλε τα σχέδια για «εξομάλυνση» της πολιτικής, παρέχοντας αντ' αυτού στις τράπεζες ακόμα περισσότερη ρευστότητα και καθυστερώντας την αύξηση των επιτοκίων έως τον επόμενο χρόνο.

«Όπως κάναμε στη συνεδρίαση μας τον Μάρτιο, θα διασφαλίσουμε ότι η νομισματική πολιτική συνεχίζει να συνοδεύει την οικονομία προσαρμόζοντας τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων ούτως ώστε να αντανακλά τις νέες προοπτικές για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Ντράγκι σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Με την εξωτερική ζήτηση να είναι μειωμένη, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων έχουν υποστεί πλήγμα και αυξάνονται οι κίνδυνοι ότι η εγχώρια ζήτηση και η απασχόληση θα επηρεαστούν, δήλωσε ο Ντράγκι. Τα νέα τραπεζικά δάνεια της ΕΚΤ — οι στοχευμένες πράξεις πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης ή TLTROs — είναι ένα από αυτά τα εργαλεία για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης.

Σχετικά:

«Καμπανάκι» Ντράγκι για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη
Tags:
Ευρωζώνη, Επιτόκια, Ανάπτυξη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μάριο Ντράγκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK