ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η κινεζική εταιρεία έχει υποβάλει μήνυση εναντίον της ομοσπονδιακής απόφασης των ΗΠΑ για τον αποκλεισμό των προϊόντων από τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες.

Επίθεση στον Λευκό Οίκο εξαπέλυσε την Παρασκευή η Huawei, κατηγορώντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για «συμπεριφορά ηττημένου» και απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί αξιοποίησης της προηγμένης τεχνολογίας από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο επικεφαλής του κινεζικού «γίγαντα», Γκούο Πινγκ, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ επιμένουν στην προσπάθεια σχηματισμού μίας εσφαλμένης εικόνας για την εταιρεία, την οποία απέδωσε στην ανικανότητα των αμερικανικών εταιρειών να ανταγωνιστούν τα προϊόντα της Huawei.

«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει μία συμπεριφορά ηττημένου. Θέλει να "λερώσει" τη Huawei, επειδή δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί» δήλωσε, χαρακτηριστικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου Κίνας — ΗΠΑ, η κυβέρνηση Τραμπ έχει απαγορεύσει τη χρήση των προϊόντων της Huawei, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας. Έχει δε, καλέσει τους συμμάχους των ΗΠΑ να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους, όπως και να αποτρέψουν τη Huawei από την εμπλοκή στο εθνικό δίκτυο νέας γενιάς «5G».

Σε μία πρώτη αντίδραση, η κινεζική εταιρία έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον της απόφασης για την απαγόρευση χρήσης των προϊόντων της από τους κρατικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι Βρυξέλλες αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το αμερικανικό παράδειγμα, παρότι εξέδωσαν συστάσεις για την πραγματοποίηση ενδελεχών ερευνών, οι οποίες αφορούν πιθανά κενά ασφάλειας στα κινητά «5G».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η οικονομική διευθύντρια της Huawei και κόρη του ιδρυτή της εταιρείας, συνελήφθη στο Βανκούβερ, έπειτα από ένταλμα των ΗΠΑ, με τα δημοσιεύματα να αποδίδουν το περιστατικό σε κατηγορίες περί παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Παρότι η Μενγκ Ουάνγκζου έχει αφεθεί ελεύθερη, είναι υποχρεωμένη να παραμείνει στο Βανκούβερ, εν αναμονή της απόφασης της καναδικής δικαιοσύνης για την έκδοσή της στην Ουάσιγκτον.

Σχετικά:

Μέρκελ: Δεν θα αποκλείσουμε την Huawei και καμιά εταιρία λόγω της χώρας προέλευσης
Γερμανία Vs ΗΠΑ για τη συμμετοχή της Huawei στην αναβάθμιση των δικτύων «5G»
Η Huawei εναντίον του νόμου που απαγορεύει σε υπηρεσίες των ΗΠΑ να διαθέτουν εξοπλισμό της
Μήνυση κατά της αμερικανικής κυβέρνησης ετοιμάζει η Huawei
Huawei: Θα συνεχίζουμε την επιτυχή μας πορεία και χωρίς τις ΗΠΑ
Tags:
ασύρματο δίκτυο, κινητά, 5G, Ευρωπαϊκή Ένωση, Huawei, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK