ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πλουσιότεροι κατά σχεδόν 20 δισ. δολ. έγιναν, στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019, οι πλουσιότεροι της Ρωσίας. Συνολικά 23 Ρώσοι βρίσκονται ανάμεσα στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Αύξηση 20,54 δισ. δολ. γνώρισε η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων της Ρωσίας, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index — BBI) και με βάση τα στοιχεία που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δείκτης υπολογίζει την καθαρή αξία της περιουσίας των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, 23 εκ των οποίων προέρχονται από τη Ρωσία. 

Όσον αφορά στον πλουσιότερο των πλουσιότερων ανθρώπων στη Ρωσία, καταλαμβάνει την 39η θέση στον δείκτη. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τον επικεφαλής της εταιρείας εξόρυξης Norilsk Nickel, Βλαντιμίρ Ποτανίν, του οποίου η περιουσία αυξήθηκε κατά 1,36 δισ. δολ. στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019, και διαμορφώθηκε στα 21 δισ. δολ.. 

Στην 40ή θέση έρχεται ο Βλαντιμίρ Λισίν, επικεφαλής της μεγαλύτερης χαλυβουργικής εταιρείας της Ρωσίας Novolipetsk Steel, ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 2,44 δισ. δολ. στα 20,3 δισ. δολ..

Tags:
περιουσία, πλούσιοι, δισεκατομμυριούχοι, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK