ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο ψηφιακός φόρος αφορά τα γαλλικά έσοδα των 30 μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι αμερικανικής προελεύσεως.

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην επιβολή ψηφιακού φόρου στις μεγαλύτερες διαδικτυακές εταιρείες εμφανίζεται η Γαλλία, όπως επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον φόρο στις μεγαλύτερες ψηφιακές εταιρείες, προκειμένου να επιφέρουμε περισσότερη δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα στο διεθνές σύστημα φορολόγησης» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Ο σχεδιαζόμενος φόρος αφορά τα γαλλικά έσοδα των 30 μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι αμερικανικής προελεύσεως, ένα ποσό το οποίο υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι δηλώσεις του Λε Μερ επέρχονται μετά την εκπόνηση ενός σχεδίου της Κομισιόν, τον περασμένο Μάρτιο, για τη διαμόρφωση μίας κοινής στάσης επί του ζητήματος φορολόγησης των μεγάλων διαδικτυακών «παιχτών».

Ωστόσο, η Γαλλία και ορισμένες άλλες χώρες, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην επιβολή του φόρου και σε εθνικό επίπεδο, παρότι η Ουάσιγκτον έχει κάνει λόγο για προκαταλήψεις, προειδοποιώντας για προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γαλλικός φόρος, γνωστός και ως GAFA (σ.σ. από τα ακρώνυμα Google, Apple, Facebook και Amazon) στοχεύει τις ψηφιακές εταιρείες με παγκόσμια έσοδα άνω των 750 εκατ. ευρώ και γαλλικά έσοδα τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ.

Σχετικά:

Μπρουνό Λε Μερ: Η Γαλλία δεν θα σκύψει το κεφάλι στις ΗΠΑ, θέλει να είναι ηγέτης
Λε Μερ: Επιτυχία της Ελλάδας το τέλος του προγράμματος
Στην Ελλάδα τη Δευτέρα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ
Tags:
διαδίκτυο, Φορολογία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μπρούνο Λε Μερ, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK