17:22 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Το Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Πάρτι» στα ελληνικά ομόλογα, υποχωρούν σε χαμηλό πολλαπλών ετών

© Φωτογραφία : Nikos Libertas/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι επενδυτές χαιρετίζουν την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Στο 3,5% η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας, μετά την απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει την «απελευθέρωση» της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 7,6 μονάδες βάσης στο 3,535%, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2005.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου καταγράφει μείωση κατά 14 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 2,309%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο σημείο από την έναρξη της καμπύλης αποδόσεων.

Όσον αφορά τα 10ετή spreads, δηλαδή την απόκλιση της απόδοσης μεταξύ του ελληνικού και γερμανικού ομολόγου, διαμορφώνονται στις 351,8 μονάδες βάσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης άναψαν το πράσινο φως στην επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών από την αξιοποίηση των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Πρόκειται για ένα ποσό, το οποίο αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κινείται ανοδικά κατά 0,62% στις 749,62 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει αύξηση της τάξης του 2,40%.

Σχετικά:

Eurogroup: Πράσινο φως στην εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ
Στο Eurogroup η δόση του ενός δισ. για την Ελλάδα
Σε συνεχείς επαφές κυβέρνηση - Βρυξέλλες εν όψει του Eurogroup
Αποδέσμευση του 1 δισ. ευρώ αποφασίζει το Eurogroup την Παρασκευή
Tags:
τράπεζες, επενδυτές, Ομόλογα, Χρηματιστήριο Αθηνών, Ευρωζώνη, Eurogroup
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK