09:16 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκτίμησε πως εφόσον έχουν επιτευχθεί οι στόχοι της Ελλάδας, το θέμα θα μπορούσε να το τεθεί και όλοι θα μπορούσαν να συμβιβαστούν. Τι είπε για τα κόκκινα δάνεια.

Τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσε να συζητηθεί το ενδεχόμενο να μην μειωθεί το αφορολόγητο το 2020, έθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος.

Ειδικότερα, είπε πως εάν οι στόχοι της Ελλάδας έχουν επιτευχθεί το θέμα θα μπορούσε να τεθεί και «όλοι γύρω από το τραπέζι θα μπορούσαν να συμβιβαστούν».

«Το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά, με τους στόχους που η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να επιτυγχάνει» δήλωσε ο Μάριο Σεντένο.

Δεν ήταν αντίστοιχα διαλλακτικός πάντως στο θέμα της διαπραγμάτευσης για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Εκτίμησε ότι μοναδικό ενδεχόμενο για να συζητηθεί κάτι τέτοιο μπορεί να υπάρξει σε περίπτωση που η ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία δεν επιτρέψει την επίτευξή τους, ενώ τάσσεται υπέρ της αποπληρωμής των «ακριβών» δανείων του ΔΝΤ.

Ο Σεντένο αναφέρθηκε επίσης στο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Είπε ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση ήταν πολύ σημαντική για να βοηθηθούν οι τράπεζες και να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Εξήγησε ότι οι θεσμοί ήταν ανήσυχοι για τα κίνητρα που ο νόμος θα μπορούσε να δώσει καθώς παρά τις καλές προθέσεις θα μπορούσαν τελικά να λειτουργήσουν αρνητικά, κυρίως για τις τράπεζες.

«Και όλοι οι θεσμοί και οι χώρες που βρέθηκαν γύρω από το τραπέζι κατάλαβαν τη σημασία του νόμου αυτού και ήθελαν να διασφαλίσουν το καλύτερο. Καταφέραμε μια συμφωνία και αυτό είναι το σημαντικότερο {…} και ελπίζω να βοηθήσει στη διαχείριση των κόκκινων δανείων», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σχετικά:

Ποιοι φορολογούμενοι εξαιρούνται από το «χτίσιμο» του αφορολόγητου μέσω POS
Τσακαλώτος για μείωση του αφορολόγητου: Συνιστώ υπομονή
Το ΔΝΤ επιμένει στη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου
Σκουρλέτης: Να ξαναδούμε και τη μείωση του αφορολόγητου
Tags:
Πρωτογενές πλεόνασμα, κόκκινα δάνεια, Αφορολόγητο όριο, Eurogroup, Μάριο Σεντένο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK