12:28 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο νέας εξόδου στις αγορές, με στόχο την αξιοποίηση του θετικού κλίματος στην αγορά των ελληνικών, κρατικών ομολόγων.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, γεγονός το οποίο φαίνεται πως επισπεύδει τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για μία ακόμη έξοδο στις διεθνείς αγορές.

Η εκταμίευση της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και η επικείμενη αναβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης από τον οίκο Standard & Poor's, φαίνεται ότι επιδρούν ευεργετικά στην καμπύλη των κρατικών ομολόγων.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 3,483%, δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο ιστορικό χαμηλό του 2,299%.

Στο μεταξύ, το ύψος των 10ετών spreads, δηλαδή η απόκλιση των αποδόσεων μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων, περιορίζεται στις 347 μονάδες βάσης.

Οι θετικές εξελίξεις στο «μέτωπο» των ομολόγων, όπως είναι φυσικό, έχουν θέσει σε κινητοποίηση τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο άμεσης εξόδου στις αγορές, εντός του Απριλίου.

Στόχο αποτελεί η πλήρης αξιοποίηση το ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, το οποίο αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω μετά και την επικείμενη αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Σχετικά:

«Πάρτι» στα ελληνικά ομόλογα, υποχωρούν σε χαμηλό πολλαπλών ετών
Αποκλιμάκωση στα ελληνικά ομόλογα, κάτω του 3,9% η απόδοση του 10ετούς
Στον «κατήφορο» το Χρηματιστήριο, ισχυρές πιέσεις και στα ομόλογα
Περιζήτητα τα ελληνικά ομόλογα, αλλά η κρίση συνεχίζεται, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος
Tags:
Επιτόκια, ελληνικό χρέος, Χρέος, Ομόλογα, Standard & Poor's, Υπουργείο Οικονομικών, ΟΔΔΗΧ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK