12:32 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας, τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος άγγιξαν το ποσό των 478,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων την 1η Απριλίου του 2019.

Σε επίπεδα ρεκόρ εκτινάχθηκαν τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, τα οποία στις αρχές Απριλίου άγγιξαν το ποσό των 478,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εξέλιξη αυτή επέρχεται εν μέσω των διαδοχικών αγορών χρυσού, οι οποίες κλιμακώθηκαν τους πρώτους δύο μήνες του 2019, με αποτέλεσμα η κεντρική τράπεζα να διαθέτει σχεδόν 2.150 τόνους χρυσού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πολύτιμο μέταλλο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% των συνολικών ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων, με το μερίδιο του δολαρίου να έχει υποχωρεί από το 46% στο 22%.

Πέρυσι, η Ρωσία υπερσκέλισε την Κίνα και κατέστη η χώρα με το πέμπτο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού, μετά τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική τράπεζα έχει ταχθεί υπέρ μίας πολύμορφης επενδυτικής πολιτικής ως προς τα διεθνή αποθέματα, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους πιθανούς κινδύνους.

Σχετικά:

Μπορεί ο χρυσός να αντικαταστήσει το δολάριο;
Ενισχύει τα αποθέματά της σε χρυσό η Ρωσία
Πρέσβης Βενεζουέλας στην Αθήνα: «Βλακώδες» ότι το αεροσκάφος μετέφερε χρυσό
Tags:
Κεντρική Τράπεζα, αποθέματα, χρυσός, μέταλλο, Τράπεζα της Ρωσίας, Κίνα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK