10:23 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περίπου το 40% του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 έχει ήδη κατασκευαστεί, ενώ στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας βρίσκονται ήδη 978χλμ. αγωγού, σύμφωνα με την Gazprom.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ συναντήθηκε με την πρέσβη της Γαλλίας στη Ρωσία Συλβί Μπέρμαν στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ Αρκτικής.

«(Οι πλευρές) έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στην εξέλιξη του σχεδίου του Nord Stream 2. Σημειώθηκε ότι 978χλμ. (608 μίλια) αγωγού, που αντιστοιχούν περίπου στο 40% του συνολικού μήκους, βρίσκονται στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας» ανέφερε η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Αέριο, η οποία αφορά και τον ρωσικό αγωγό «Nord Stream 2».

Αμέσως μετά ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ διαβεβαίωσε ότι παρά τις τροποποιήσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για το αέριο ο αγωγός θα υλοποιηθεί, ενώ θα εφαρμοστούν οι απαιτήσεις της οδηγίας.

Η κοινοτική οδηγία προβλέπει την επέκταση των εσωτερικών κανόνων της Ε.Ε. στους υπεράκτιους (σ.σ. εκτός της Ε.Ε.) αγωγούς, επηρεάζοντας ως εκ τούτου την κατασκευή του «Nord Stream 2», ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Σχετικά:

Ουάσιγκτον κατά Βερολίνου για τις αμυντικές δαπάνες και τον Nord Stream 2
Ο Βέμπερ δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να σταματήσει τον Nord Stream 2
Μόσχα: Η κατασκευή του «Nord Stream 2» θα συνεχιστεί
Tags:
φυσικό αέριο, αγωγός φυσικού αερίου, Nord Stream 2, Gazprom, Γαλλία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK