16:48 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πρόσφατες, θετικές εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία συνεπάγονται την περαιτέρω βελτίωση των όρων χρηματοδότησης του ελληνικού δημοσίου. Νέα πτώση στις αποδόσεις.

Περαιτέρω αποκλιμάκωση παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με το κόστος δανεισμού να διολισθαίνει σε νέο χαμηλό 14 ετών.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Πέμπτης, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διολίσθαινε κατά 6,3 μονάδες βάσης στο 3,362% —το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρούσε κατά 6,3 μονάδες βάσης στο 2,182%, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της καταγραφής των δεδομένων.

Τα 10ετή spreads, παράλληλα, — δηλαδή η απόκλιση των αποδόσεων μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών ομολόγων — μειώνονταν στις 338,6 μονάδες βάσης.

Η συνεχής βελτίωση των όρων χρηματοδότησης του ελληνικού κράτους συνιστά απόρροια της πρόσφατης εκταμίευσης της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, αλλά και της διαφαινόμενης αναβάθμισης της ελληνικής αξιολόγησης από τον οίκο Standard & Poor's.

Από την πλευρά του, στο μεταξύ, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει νέα έξοδο στις αγορές, με στόχο την αξιοποίηση του ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Σχετικά:

Σε χαμηλό 14 ετών τα ελληνικά ομόλογα, νέα έξοδο στις αγορές σχεδιάζουν στο ΥΠΟΙΚ
«Πάρτι» στα ελληνικά ομόλογα, υποχωρούν σε χαμηλό πολλαπλών ετών
Αυστηρές συστάσεις από το Eurogroup: Προβληματισμός για ληξιπρόθεσμα και κατώτατο μισθό
Eurogroup: Πράσινο φως στην εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ
Στο Eurogroup η δόση του ενός δισ. για την Ελλάδα
Σε συνεχείς επαφές κυβέρνηση - Βρυξέλλες εν όψει του Eurogroup
Tags:
οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης, ελληνική οικονομία, Επιτόκια, Χρέος, δανεισμός, Ομόλογα, Υπουργείο Οικονομικών, Standard & Poor's
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK