02:58 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων άναψε το πράσινο φως για τέσσερα έργα του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο του Master Plan της Cosco. Η σχετική απόφαση δεν σχετίζεται με το πρόσφατο μπλόκο του ΚΑΣ.

Πράσινο «φως» άναψε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων (ΚΣΜΝ) στο Master Plan του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) για μία σειρά έργων στο λιμάνι του Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το Κεντρικό Συμβούλιο ενέκρινε υπό όρους τα σχέδια της Cosco για το μνημείο της «Παγόδας» και για τις δύο χτιστές δεξαμενές κοντά στο Σιλό.

Ως προς την «Παγόδα», το ΚΣΝΜ γνωμοδότησε υπέρ της αλλαγής χρήσης σε «ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο», με τον όρο όλες οι επεμβάσεις να σέβονται και να μην αλλοιώνουν τα μορφολογικά και δομικά στοιχεία του κελύφους και το ύφος του κτιρίου.

Ως προς τις δεξαμενές του λιμένα Πειραιά, οι οποίες είναι ηλικίας άνω των 100 ετών, οι όποιες επεμβάσεις, κατά το ΚΣΝΜ, θα πρέπει να τύχουν της έγκρισης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με τον αρχαιολογικό νόμο.

Παράλληλα, άναψε το πράσινο «φως» — άνευ όρων — για τη μετατροπή του κτηρίου της «Πέτρινης Αποθήκης» σε «Μουσείο Μετανάστευσης» και για τη διαμόρφωση των δύο πενταόροφων αποθηκών στην Ηετιώνεια σε ξενοδοχεία.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σε ξεχωριστή του ανακοίνωση, η οποία δεν σχετίζεται με την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων, κήρυξε ως αρχαιολογικό χώρο την εντός τειχών αρχαία πόλη του Πειραιά, από την αρχαία οχύρωση έως την ακτογραμμή, θέτοντας μία σειρά εμποδίων στο Master Plan της Cosco για τον ευρύτερο χώρο του λιμένα Πειραιά.

Σχετικά:

Σταθάκης: Η απόφαση του ΚΑΣ δεν ακυρώνει τις επενδύσεις
ΝΔ: Υπόλογη η κυβέρνηση για τους «εξωπραγματικούς ισχυρισμούς» του ΚΑΣ
«Ναι» από το ΚΑΣ στην κήρυξη - οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου στον Πειραιά
Αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΚΑΣ για τον Πειραιά
Tags:
μνημεία, έργα, επένδυση, λιμάνι, Cosco, ΟΛΠ, Πειραιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK