22:58 26 ΙΟΥΝΙΟY 2019
RusAl

Επεκτείνεται στις ΗΠΑ ο ρωσικός κολοσσός αλουμινίου Rusal παρά τις κυρώσεις

© Sputnik / Vitaliy Bezrukikh
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Rusal δήλωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων αλουμινίου στο Κεντάκι των ΗΠΑ, από κοινού με την Braidy Industries, κατασκευαστή αλουμινίου με έδρα το Κεντάκι.

«Σε αντάλλαγμα για τις επενδύσεις, η Rusal θα διαχειρίζεται το 40% της νέας μονάδας, ενώ το 60% θα ανήκει στην Braidy Industries. «Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, οι εταιρείες Rusal και Braidy Industries σχεδιάζουν την εισροή κεφαλαίων στις χρηματοπιστωτικές αγορές». 

Πρόκειται για την εταιρεία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. 

Τα εμπορεύματα που θα παραχθούν στο εργοστάσιο θα εξισορροπήσουν το έλλειμμα που αναμένεται στην παραγωγή ελαστικών μεταλλικών φύλλων για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ζήτηση του ελαστικού μετάλλου στην Αμερική αυξάνεται δραματικά τα τελευταία πέντε χρόνια και θα επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο στο μέλλον, ειδικά στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Ο χώρος που θα επιλεγεί για το εργοστάσιο θα βρίσκεται σε άμεση συνάφεια με τους κατασκευαστές εξαρτημάτων αυτοκινήτων και θα ελαχιστοποιήσει το κόστος μεταφοράς των τελικών προϊόντων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι πλευρές έχουν υπογράψει μια προσωρινή συμφωνία που καλύπτει τις εμπορικές λεπτομέρειες της κοινής επιχείρησης καθώς και τις πληροφορίες σχετικά με τις μελλοντικές συνομιλίες. Τα νομικά δεσμευτικά έγγραφα θα υπογραφούν, αφού οι εταιρείες λάβουν τελική απόφαση σχετικά με την υλοποίηση του έργου. Η παραγωγική ικανότητα του σταθμού αναμένεται να ανέρχεται σε χιλιάδες τόνους προϊόντων.

Η Rusal σχεδιάζει να παραδώσει αλουμίνιο για την αμερικανική επιχείρηση από το εργοστάσιο της Tayshetsky στη Σιβηρία, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή.

Tags:
κυρώσεις, αλουμίνιο, Rusal, Ρόμαν Αμπράμοβιτς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK