02:00 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πεπεισμένη να ξεπεράσει τον εαυτό της και να θέσει ένα νέο ρεκόρ αναφορικά με τις ημέρες παραμονής στο διάστημα εμφανίζεται η Αμερικανή κοσμοναύτης Κριστίνα Κουκ.

Η Αμερικανή αστροναύτης Κριστίνα Κουκ θα περάσει σχεδόν ένα χρόνο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στην προσπάθειά της να θέσει ένα νέο γυναικείο ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παραμονής στο διάστημα, ανέφερε στο Sputnik την Τρίτη μία πηγή της αμερικανικής διαστημικής βιομηχανίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εκτόξευση και η προσγείωση του διαστημοπλοίου MS-13 της Soyuz έχει αναβληθεί μετά από αίτημα της NASA από τις 6 έως τις 20 Ιουλίου και από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα, η Χριστίνα Κουκ, η οποία θα επιστρέψει στη Γη με το διαστημικό σκάφος μαζί με τον Ρώσο [κοσμοναύτη] Αλέξανδρο Σβόρτσοβο και τον Ιταλό Λούκα Παρμιτάνο, οι οποίοι θα βρίσκονται στο διάστημα 392 ημέρες ή 11 μήνες», ανέφερε η πηγή.

Η Κουκ θα θέσει ένα νέο γυναικείο ρεκόρ για τη μακροβιότερη παραμονή στο διάστημα, κερδίζοντας την Αμερικανή αστροναύτη Πέγκι Γουίσον, η οποία πέρασε 289 ημέρες στο διάστημα το 2016-2017, σύμφωνα με την πηγή.

Tags:
ISS, αστροναύτης, ρεκόρ, διάστημα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK