13:58 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Κατέχοντας ήδη ένα ποσοστό 19,4% επί των μετοχών της Novatek, η γαλλική Total σχεδιάζει να επεκτείνει το μερίδιο της επενδύοντας στην κατασκευή τερματικών σταθμών LNG της ρωσικής εταιρείας στο Μούρμανσκ και στη χερσόνησο της Καμτσάτκα.

Η γαλλική Total σχεδιάζει να επενδύσει στην κατασκευή τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Novatek στο Μούρμανσκ και στη χερσόνησο της Καμτσάτκα, αποκτώντας ποσοστό 10% στα δύο έργα, δήλωσε την Πέμπτη ο γενικός διευθυντής Πάτρικ Πουγιάν.

«Έχουμε μόλις ανακοινώσει ότι επενδύουμε στο Arctic LNG 2, αλλά επενδύουμε και σε τερματικούς σταθμούς στο Μούρμανσκ και την Καμτσάτκα. Αυτό είναι μέρος της συμφωνίας με τη Novatek. Για την ανάπτυξη του Arctic LNG 2, χρειαζόμαστε δύο κόμβους — έναν στο Μούρμανσκ, και έναν άλλο στην Καμτσάτκα και η Total θα είναι συνεργάτης σε αυτούς τους δύο κόμβους… Όλο αυτό το μερίδιο είναι 10%», δήλωσε ο Πουγιάν σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Το εκτελεστικό στέλεχος υπενθύμισε ότι η Total κατέχει επίσης μετοχές στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό, που υπολογίζονται σε 19,4% τον Σεπτέμβριο του 2018.

«Επιπλέον, θυμηθείτε ότι είμαστε επίσης μέτοχοι της Novatek», πρόσθεσε ο Πουγιάν.

Η Novatek επιβεβαίωσε στο Sputnik ότι η Total σχεδιάζει να αποκτήσει μερίδια στα έργα της και χαιρέτισε την απόφαση του γαλλικού ενεργειακού γίγαντα.

«Η Total είναι ο συνεργάτης μας στα έργα Yamal LNG και Arctic LNG 2 και πιστεύουμε ότι η πρόθεση της Total για απόκτηση ποσοστού 10% σε αμφότερους τους σταθμούς μεταφόρτωσης είναι στρατηγικά σωστή και αποτελεσματική», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας.

Η Novatek σχεδιάζει να κατασκευάσει σταθμό μεταφόρτωσης και αποθήκευσης ΥΦΑ στον κόλπο Ουρά στην περιοχή Μούρμανσκ. Ο όγκος της μεταφόρτωσης μπορεί να φτάσει τα 20 εκατ. μετρικούς τόνους ετησίως. Η ρωσική εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει ένα σημείο μεταφόρτωσης ΥΦΑ στην Καμτσάτκα με όγκο 20 εκατ. τόνων ετησίως, με πιθανή αύξηση στα 40 εκατ..

Τον Μάρτιο, η Novatek δήλωσε ότι είχε ολοκληρώσει μια συμφωνία με την Total για την πώληση ενός ποσοστού 10% στο Arctic LNG 2, ένα έργο παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Tags:
υγροποιημένο αέριο (LNG), Novatek, Total, Μούρμανσκ, Καμτσάτκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK