15:37 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η πορεία της αποκλιμάκωσης της ανεργίας συνεχίζεται και η αύξηση του κατώτατου μισθού είχε θετική επίδραση.

Την ικανοποίησή της για τα πρόσφατα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την απασχόληση, εξέφρασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. «Ο Μάρτιος έκλεισε με ένα εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την πορεία της απασχόλησης», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, καταγράφηκε αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων κατά 43.373 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Μαρτίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 202.157, ενώ οι αποχωρήσεις σε 158.784.

Η υπουργός Εργασίας, είπε ότι τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η πορεία της αποκλιμάκωσης της ανεργίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, «καθώς κάθε μήνας που περνάει είναι ένας μήνας ρεκόρ στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται».

Σύμφωνα με την κ. Αχτισόγλου, η αύξηση του κατώτατου μισθού στην αγορά εργασίας είχε θετική επίδραση. «Υπήρξε μία έντονη φιλολογία ότι η αύξησή του μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις, επειδή θεωρήθηκε ότι είναι αρκετά μεγάλη» τόνισε και πρόσθεσε ότι τελικά, όχι μόνο δεν έγιναν απολύσεις, αλλά, αντίθετα, οι προσλήψεις πολλαπλασιάστηκαν.

«Επομένως, αυτό που παρατηρείται είναι ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού συμβάλλει στην τόνωση της αγοράς, καθώς, με την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, ενισχύεται η κατανάλωση, η εσωτερική ζήτηση και, τελικά, μπορούν να πολλαπλασιαστούν οι δημιουργούμενες θέσεις εργασίας» σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου.

Σχετικά:

Αχτσιόγλου: Θεσπίζεται υποχρεωτική αιτιολόγηση απολύσεων, θέμα ημερών οι 120 δόσεις
Αχτσιόγλου: Έτοιμο το νομοσχέδιο για τα ταμεία, δεν περιλαμβάνονται οι δόσεις στην εφορία
Αχτσιόγλου: Στις 120 δόσεις όσοι έχουν οφειλές προς τα ταμεία έως τις 31 Δεκεμβρίου
Αχτσιόγλου: Ευνοϊκότερη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης στα βαρέα και ανθυγιεινά
Αχτσιόγλου: Μέσα στον Απρίλιο το νομοσχέδιο για τις δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία
Tags:
ΕΡΓΑΝΗ, κατώτατος μισθός, θέσεις εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK