ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
220
Βρείτε μας

«Ισχυρά μηνύματα από την Κριμαία», μεταφέρει μέσω του Sputnik, o Παύλος Χρήστου, πρόεδρος ελληνικού συνδέσμου φίλων της Κριμαίας και αντιπτέραρχος ε.α. που μετείχε στο φετινό Φόρουμ της Γιάλτας.

Την μεγάλη ανάπτυξη της Κριμαίας και μια σειρά συλλογικών αποφάσεων για την υποστήριξή της ανέδειξε στο Sputnik o Παύλος Χρήστου, πρόεδρος ελληνικού συνδέσμου φίλων της Κριμαίας και αντιπτέραρχος ε.α.

«Η κοινωνία της Κριμαίας διαθέτει υποδομές που αναπτύσσονται ταχύτατα με παράλληλα μαθήματα αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Το φετινό Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας (YIEF) ήταν πολύ σημαντικό και ουσιαστικό γιατί είχε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση. Ενώ το 2015 ξεκινήσαμε με 12 χώρες και 34 εκπροσώπους, φέτος συμμετείχαν 100 χώρες με τουλάχιστον 800 εκπροσώπους και πολύ περισσότερους συμμετέχοντες», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο Παύλος Χρήστου (αριστερά) στην Κριμαία
Ο Παύλος Χρήστου (αριστερά) στην Κριμαία

«Είδαμε ότι παρά τις αντιρωσικές προσπάθειες της Δύσης, η Κριμαία παραμένει ανάμεσα στις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές της ρωσικής ομοσπονδίας. Παρά τις κυρώσεις η οικονομία της δεν γονάτισε».

Την ίδια στιγμή, όπως τόνισε, οι αρχές τις Κριμαίας κάνουν αρκετά για να προωθήσουν τα δικαιώματα των πολιτών της στη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς.

«Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια μερίδα κρατών που σταδιακά αυξάνεται και αντιτίθεται στις κυρώσεις. Αντιλαμβάνονται ότι αν δεν αναγνωρίσουν το ρωσικό καθεστώς της Κριμαίας, διαιωνίζουν μια σύγκρουση με αμφίβολα αποτέλεσμα».

Το YIEF είναι μια ετήσια επιχειρηματική εκδήλωση και ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα οικονομικά φόρουμ που διεξάγονται στη Ρωσία. Η ατζέντα του φόρουμ συμπεριέλαβε συναντήσεις σχετικά με τη διεθνή συνεργασία, τις επενδύσεις, τον τουρισμό, τα έργα περιφερειακής ανάπτυξης, την οικονομία και τη χρηματοδότηση, τα ακίνητα και τα κατασκευαστικά έργα.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, όπως τόνισε, ελήφθησαν σοβαρές αποφάσεις.

Όπως αναφέρει, πάρθηκε η απόφαση, η διεθνής λέσχη φίλων της Κριμαίας (σ.σ. στην οποία μετέχει ο σύνδεσμος που ηγείται), «να παίξει σημαντικό ρόλο στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και της περιοχής».

«Αποφασίσαμε επίσης να κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες για να αρθεί η παρεμπόδιση βίζας στους πολίτες της Κριμαίας» αναφέρει και σχολιάζει: «Πέρα από τους πολίτες, ειδικότερα για τους ομογενείς που κατοικούν εκεί, πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να μπορούν να επισκεφτούν την Ελλάδα, με την έκδοση βίζας.

Επιπλέον, αποφασίσαμε ότι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θα απευθυνθούμε σε δημόσιους οργανισμούς και στα κοινοβούλια των χωρών ώστε να στείλουμε το ισχυρό μήνυμα της Κριμαίας».

Η συνεργασία Ελλάδας — Κριμαίας

Όπως τόνισε και στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Γιάλτας: «Μέσα στις προσπάθειές μου, είναι να προσπαθήσουν ελληνικές επιχειρήσεις και ελληνικά κεφάλαια να επιχειρήσουν στην Κριμαία, γιατί αυτή η περιοχή είναι πραγματικά ένας πλούτος. Και θα είναι καλό και για την περιοχή να δεχθεί ελληνικές επενδύσεις αλλά και για την ελληνική κοινωνία να αποκομίσει οικονομικά οφέλη», επισήμανε χαρακτηριστικά, ο κ. Χρήστου.

Την ίδια στιγμή, ζητά απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας- Κριμαίας.

Η Κριμαία επανεντάχθηκε επισήμως στη Ρωσία στις 18 Μαρτίου 2014, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, στο οποίο η απόλυτη πλειοψηφία όσων ψήφισαν εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την κίνηση. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα της ψηφοφορίας και καταδίκασαν την επανένωση ως προσάρτηση, η Μόσχα υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα διεξήχθη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ότι η Κριμαία συνιστούσε πλέον αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας.

Tags:
Φόρουμ, Παύλος Χρήστου, Γιάλτα, Κριμαία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK