19:06 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Λευκού Οίκου θεωρεί πως η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλλουν κυρώσεις στις εισαγωγές του ιρανικού πετρελαίου δεν θα σηματοδοτήσει μεταβολές στην τιμή του διεθνώς.

Η αμερικανική κίνηση να μπλοκαριστούν όλες τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν δεν θα έχει απτή επίπτωση στην τιμή του πετρελαίου, επειδή οι αμερικανικές εταιρείες fracking μπορούν να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή για να προμηθεύσουν την αγορά, δήλωσε ο διευθυντής του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου, στο National Press Club.

Τη Δευτέρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τερματίσουν την ισχύ των εξαιρέσεων για τις κυρώσεις στις εισαγωγές πετρελαίου του Ιράν.

«Δεν βλέπω κανένα οξύτατο αντίκτυπο. Ο κόσμος είναι γεμάτος πετρέλαιο», δήλωσε ο Κάντλοου την Τρίτη.

Ο Κάντλοου σημείωσε ότι η τιμή του ενδιάμεσου αργού του Τέξας, βασικό σημείο αναφοράς, ήταν ελαφρώς υψηλότερη από τα 60 δολάρια το βαρέλι μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το πετρέλαιο των 60 δολαρίων μου φαίνεται εντάξει, 30-40 δολάρια όχι τόσο πολύ, ούτε 80-90 δολάρια καθόλου».

Ως αποτέλεσμα, το πετρέλαιο, ως διαπραγματευτικό όπλο ανήκει τώρα στις ΗΠΑ, σημείωσε, προσθέτοντας: «Είμαστε ο οδηγός».

Η ευρεία χρήση της τεχνολογίας fracking στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά στο Δυτικό Τέξας και στην παρακείμενη πολιτεία του Νέου Μεξικού, επέτρεψε στη χώρα να ξεπεράσει τη Σαουδική Αραβία ως ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως.

Tags:
Fracking, Πετρέλαιο, Ντόναλντ Τραμπ, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK