18:29 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Καταβάλλονται σήμερα Μεγάλη Τετάρτη οι συντάξεις Μαΐου στους δικαιούχους του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ. Σήμερα θα πιστωθούν επίσης, το επίδομα στέγασης και το ΚΕΑ.

Λόγω του Πάσχα, σήμερα θα γίνουν οι πληρωμές των συντάξεων και σειράς προνοιακών επιδομάτων.

Πιο συγκεκριμένα, θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ, οι συντάξεις των υπόλοιπων ταμείων του υπουργείου Εργασίας και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης, θα πληρωθούν το επίδομα στέγασης, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο — Απρίλιο.

Σήμερα θα γίνει και η εμβόλιμη πληρωμή ποσών Επιδόματος Παιδιού που αντιμετωπίζει ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων. Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018. Επιπλέον, βάσει της εργατικής νομοθεσίας, σήμερα αναμένεται η καταβολή στους εργαζόμενους και του δώρου Πάσχα.

Τα ποσά των επιδομάτων είναι διαθέσιμα με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Αν συμπεριληφθούν και τα ποσά που πληρώθηκαν στις 18 Απριλίου για αναπηρικά και διατροφικά προνοιακά επιδόματα σε 170.000 δικαιούχους, τότε συνολικά οι καταβολές του Οργανισμού, ενόψει Πάσχα, ξεπερνούν τα 273 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Tags:
επίδομα παιδιού, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επίδομα στέγασης, Συντάξεις, ΟΠΕΚΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK