03:17 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τα συνολικά ρωσικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος υπερβαίνουν τα 487 δισεκατομμύρια δολάρια, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Δίχως τέλος συνεχίζονται οι αγορές χρυσού από τη Ρωσία, με την κεντρική τράπεζα να προσθέτει ακόμη 18,77 τόνους, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, προχώρησε στην αύξηση των αποθεμάτων του πολύτιμου μετάλλου κατά 0,87%, με τα συνολικά αποθέματα να ανέρχονται σε 2.167,91 τόνους.

Υπενθυμίζεται ότι η τακτική των επιθετικών αγορών χρυσού συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια του 2019, καθώς κατά τους πρώτους τρεις μήνες, οι συνολικές αγορές ανέρχονται σε 55,98 τόνους.

Άλλωστε, η Ρωσία έχει υπερσκελίσει την Κίνα και έχει καταστεί η πέμπτη μεγαλύτερος κάτοχος του πολύτιμου μετάλλου, παγκοσμίως. Μάλιστα, βρίσκεται μια ανάσα από τις Ιταλία και Γαλλία, οι οποίες διαθέτουν αποθέματα 2.451 και 2.436 τόνων, αντίστοιχα.

Από την πλευρά τους, ΗΠΑ και Γερμανία παραμένουν στην κορυφή, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, έχοντας στην κατοχή τους 8,133 και 3.369 τόνων, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014, όταν τα αποθέματα χρυσού περιορίζονταν κάτω των 1.000 τόνων, η κεντρική τράπεζα αυξάνει σταθερά τα αποθέματα χρυσού κατά τουλάχιστον 200 τόνους κάθε χρόνο.

Σχετικά:

Μπορεί ο χρυσός να αντικαταστήσει το δολάριο;
Στην ταινία «Άβανος» ο Χρυσός Διόνυσος του φεστιβάλ Δράμας
Σε επίπεδα ρεκόρ τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος της Ρωσίας
Tags:
χρυσός, μέταλλο, αποθέματα, Κεντρική Τράπεζα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK