ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πτωτικά για ακόμη μία χρονιά κινήθηκαν τόσο οι πωλήσεις των εφημερίδων, όσο και οι πωλήσεις των περιοδικών, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Συνεχίστηκε και το 2018 η καθοδική πορεία στις πωλήσεις εφημερίδων και περιοδικών, βάσει στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, κατά το έτος 2018, σε σχέση με το έτος 2017, παρατηρείται μείωση κατά 5,9% στις συνολικές πωλήσεις εφημερίδων, καθώς και στις επιμέρους κατηγορίες αυτών με εξαίρεση την υποκατηγορία των ημερησίων πολιτικών εφημερίδων όπου παρουσιάζεται αύξηση κατά 2% και τις οικονομικές εφημερίδες με αύξηση 6,3%.

Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 με το έτος 2016, παρατηρείται μείωση κατά 19,6% στις συνολικές πωλήσεις εφημερίδων, καθώς και σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το έτος 2018, οι ξενόγλωσσες εφημερίδες δεν εμφάνισαν κυκλοφορία επειδή έχει παύσει η έκδοσή τους, όπως είχε ήδη παρατηρηθεί από το έτος 2016.

Εξάλλου, κατά το έτος 2018, σε σχέση με το έτος 2017, παρατηρείται μείωση κατά 9,4% στις συνολικές πωλήσεις περιοδικών καθώς και σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες αυτών, εκτός των παιδικών περιοδικών όπου παρατηρείται αύξηση κατά 66,3%.

Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 σε σχέση με το 2016, παρατηρείται μείωση κατά 15,4% στις συνολικές πωλήσεις περιοδικών καθώς και σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες αυτών με εξαίρεση τα Μουσικά περιοδικά (αύξηση 6,7%).

Ειδικότερα οι σημαντικότερες μειώσεις παρατηρούνται στις πωλήσεις τηλεοπτικών περιοδικών και στις πωλήσεις περιοδικών ποικίλης ύλης.

Tags:
εφημερίδα, περιοδικό, εφημερίδες, ΕΛΣΤΑΤ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK