20:41 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο αγωγός πετρελαίου Ντρούζμπα στη Λευκορωσία

Αναστέλλεται η μεταφορά αργού από Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Λευκορωσίας

© Sputnik / U. Filimonov
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Παρατηρούνται προβλήματα στην ποιότητα του αργού πετρελαίου που διέρχεται από τον αγωγό Ντρούζμπα προς την κεντρική Ευρώπη. Σταματά η ροή προς την κεντρική Ευρώπη μέσω της Λευκορωσίας.

Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η μεταφορά ρωσικού αργού πετρελαίου από τον αγωγό Ντρούζμπα προς την κεντρική Ευρώπη, μετά την απόφαση της Πολωνίας να σταματήσει να δέχεται τις ροές, όπως μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο BELTA.

Μεγάλοι αγοραστές όπως η Πολωνία και η Γερμανία, επίσης ανέστειλαν τις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου λόγω κακής ποιότητας.

Το πρόβλημα στην ποιότητα του πετρελαίου από τη Ρωσία στη Λευκορωσία μέσω του αγωγού Ντρούζμπα στα νότια της χώρας ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα. Η κρατική ρωσική εταιρεία διαχείρισης αγωγών πετρελαίου Transneft, αναγνώρισε ότι υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα χλωρίου και ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

Ο αγωγός Ντρουσμπά έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ένα εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα, ποσότητα που ισοδυναμεί με το 1% της παγκόσμιας ζήτησης σε αργό πετρέλαιο.

Tags:
αργό πετρέλαιο, αγωγός πετρελαίου, Πολωνία, Ρωσία, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK