18:07 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει άνω του 2%, με τις μετοχές των τραπεζών να βρίσκονται στο επίκεντρο των απωλειών. Υπό πίεση και η μετοχή της ΔΕΗ. Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ομολόγων.

Υπό πίεση τελεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πλήττεται από τις δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο του διεθνούς εμπορίου, μετά την εκ νέου όξυνση των σχέσεων Πεκίνου — Ουάσιγκτον.

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,36% και διαμορφώνεται στις 756,11 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 32 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ισχυρότερες πιέσεις παρατηρούνται στον κλάδο των τραπεζών, με την Τράπεζα Πειραιώς να διολισθαίνει άνω του 5% και την Alpha Bank άνω του 4%.

Στο επίκεντρο των πωλητών βρίσκεται και η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία κατακρημνίζεται κατά 5,41%, εν μέσω των ανησυχιών για τα οικονομικά μεγέθη της Επιχείρησης.

Αντίστοιχες απώλειες παρατηρούνται και στις διεθνείς αγορές. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, για παράδειγμα, υποχωρεί κατά 1,36% στις 385,07 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση κατά 1,76% στις 12.194 μονάδες.

Στην Κίνα, το πρωί της Δευτέρας, το χρηματιστήριο της Σαγκάη έκλεισε στο —5,58%, ενώ ο δείκτης Χανγκ Σενγκ στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ τερμάτισε στο —2,90%.

Στην αγορά ομολόγων, τέλος, το επιτόκιο στο ελληνικό 10ετές παραμένει αμετάβλητο στο 3,342%, ενώ το επιτόκιο στο 5ετές σημειώνει οριακή πτώση κατά 1 μονάδα βάσης στο 2,243%.

Σχετικά:

Bloomberg: Προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη από το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ισχυρά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ράλι για τις τράπεζες
Υπό πίεση το αμερικανικό χρηματιστήριο, παγκόσμιες ανησυχίες «διώχνουν» τους επενδυτές
Με κέρδη 2,7% μπήκε ο Απρίλιος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ράλι και στις τράπεζες
Στον «κατήφορο» το Χρηματιστήριο, ισχυρές πιέσεις και στα ομόλογα
Tags:
Εμπορικός πόλεμος, Μετοχές, Ομόλογα, χρηματιστήριο, Χρηματιστήριο Αθηνών, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK