22:02 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Βουλή

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων εισήχθη το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Την επόμενη εβδομάδα, η ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής.

Στη Βουλή των Ελλήνων κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Το σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει τις οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τις φορολογικές αρχές και του οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρότι η ψήφιση του νομοσχεδίου είχε προγραμματιστεί εντός της εβδομάδας, οι πολιτικές εξελίξεις αναβάλουν τη σχετική διαδικασία για τις 15 Μαΐου, αφότου ολοκληρωθεί η επικείμενη ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Η ρύθμιση, η οποία αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες οφειλέτες, θα αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, για δύο ημέρες (σ.σ. 8 και 9 Μαΐου), προτού εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 14 Μαΐου.

Υπέρ του νομοθετήματος, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται ότι θα ταχθούν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, παρότι η γαλάζια παράταξη έχει κάνει λόγο για «προεκλογική κίνηση».

Σχετικά:

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις
Την Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις
Αχτσιόγλου: Τη Δευτέρα στη Βουλή η ρύθμιση για τις 120 δόσεις
Τσακαλώτος: Θα αποφασίσουμε αύριο για την τελική ρύθμιση των 120 δόσεων
Σχεδόν 120 άμαχοι νεκροί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό το 2018
Tags:
120 δόσεις, δόσεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρύθμιση οφειλών, Νομοσχέδιο, Υπουργείο Εργασίας, Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK