21:06 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ευρώ

13η σύνταξη: Πότε, ποιοι και πόσα χρήματα θα λάβουν

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Την καταβολή μιας «13ης σύνταξης» εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, με την Έφη Αχτσιόγλου να παρουσιάζει τις λεπτομέρειες, όπως ποιοι και πόσα χρήματα θα εισπράττουν και πότε θα γίνεται η πληρωμή.

Σειρά μέτρων οικονομικής στήριξης και ελάφρυνσης ανακοίνωσε χτες ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο. Μεταξύ αυτών και η «13η σύνταξη», όπως χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την οικονομική ενίσχυση προς τους συνταξιούχους που θα θεσμοθετηθεί σε μόνιμη βάση από φέτος.

Η «13η σύνταξη» θα αντιστοιχεί επί της ουσίας στο δώρο του Πάσχα και θα είναι συνολικού κόστους 800 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην πραγματικότητα δεν θα ισοδυναμεί με το συνολικό ποσό της μηνιαίας σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους, αλλά θα καθορίζεται με βάση το ύψος της σύνταξης.

Τις σχετικές λεπτομέρειες παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Ουσιαστικά, μια ολόκληρη «13η σύνταξη» θα λαμβάνουν όσοι έχουν σύνταξη μέχρι 500 ευρώ, ενώ όσο το ποσό αυξάνεται, μειώνεται το ποσοστό της ενίσχυσης.

Αναλυτικά:

 

  • Για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 100% της σύνταξής τους, δηλαδή ολόκληρη την «13η σύνταξη».
  • Για συντάξεις από 501 έως 600 ευρώ, θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 70% της σύνταξης.
  • Για συντάξεις από 601 έως 1000 ευρώ, θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 50% της σύνταξης.
  • Για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 30% της σύνταξης.

 

Πότε θα γίνεται η καταβολή

Για το 2019, η καταβολή της «13ης σύνταξης» θα γίνει εντός του Μαΐου, σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, όπως εξήγησε, είναι να καταβάλλεται κάθε χρόνο, αυτή την εποχή.

Σχετικά:

Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση - ενέργεια και 13η σύνταξη ανακοίνωσε ο Τσίπρας: Τα μέτρα ελάφρυνσης
«Άγνωστο αν οι εξαγγελίες Τσίπρα έχουν λάβει την έγκριση των δανειστών»
Tags:
13η σύνταξη, συνταξιούχος, οικονομική ενίσχυση, χρήματα, σύνταξη, Βοήθημα, Συνταξιούχοι, Ευρώ, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK