05:41 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης

Εν αναμονή εξελίξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ μετά τις επαφές Χριστοδουλίδη - TOTAL

© Sputnik / Evgeny Biyatov
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα πρέπει να αναμένουμε ανακοινώσεις και εξελίξεις για τη συνέχιση και υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού.

Εξελίξεις στα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα σε σχέση με την υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο περιθώριο εκδήλωσης στο δημαρχείο της Λευκωσίας.

Ειδικότερα, μιλώντας για τις επαφές που είχε στο Παρίσι με τους με εκπροσώπους της γαλλικής TOTAL, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα πρέπει να αναμένουμε ανακοινώσεις και εξελίξεις σε σχέση με τη συνέχιση και υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού, όπως μεταδίδει το philenews.com. χαρακτήρισε καλές τις συζητήσεις που είχε με το Γάλλο ομόλογό του για όλα τα θέματα.

Ερωτηθείς για τα εντάλματα σύλληψης σε σχέση με την τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο για να εκδοθούν τα πρώτα εντάλματα σύλληψης. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης». Συνέχισε, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους της δικαιοσύνης, «αλλά όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν ήδη προωθηθεί και εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει η έκδοση των πρώτων ενταλμάτων σύλληψης».

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρουμανία και στις συζητήσεις που θα έχει με τους ομολόγους του για τα επόμενα ενεργειακά βήματα της Κύπρου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Ο κ. Χριστοδουλίδης, θύμισε τα συμπεράσματα του Μαρτίου του 2018, και την κοινή θέση που διαμόρφωσαν οι 28 στο Συμβούλιο Σύνδεσης της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα καθώς και τις άμεσες αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, ενώ είπε ότι η Λευκωσία είναι σε επαφή με τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σχετικά:

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο φέρνει το θέμα της ΑΟΖ ο Αναστασιάδης
Αναστασιάδης: Δεύτερη εισβολή οι τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Ανησυχία Ταγιάνι για τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ
Κυπριακή ΑΟΖ: Η Γαλλία καλεί την Άγκυρα να αποφύγει προκλητικές ενέργειες
Tags:
Κυπριακή ΑΟΖ, Total, ΕΕ, Νίκος Χριστοδουλίδης, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK