15:14 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συζητηθεί τεθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης το ζήτημα των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αν και η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

H Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της Πέμπτης, ωστόσο δεν αποκλείεται κάποια κράτη-μέλη να θέσουν το ζήτημα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι υπάρχει αίσθημα «ανησυχίας» για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να είναι αυτός ένας λόγος προκειμένου να μην εγκρίνουν τα κράτη-μέλη την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, ο αξιωματούχος είπε πως δεν θα αποτελούσε «έκπληξη» εάν κάποια από τα εθνικά κοινοβούλια συνέδεαν με τις εξαγγελίες την απόφαση αυτή.

Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι δεν εκκρεμεί άμεσα κάποια απόφαση για εκταμίευση στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί μείωσης του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε ότι «ο στόχος είναι στόχος» και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη πρόταση, μέχρι τουλάχιστον την έκθεση των θεσμών που θα συζητηθεί τον Ιούνιο.

Tags:
ΔΝΤ, εξαγγελίες, Βρυξέλλες, Θεσμοί, Πρωτογενές πλεόνασμα, 13η σύνταξη, 120 δόσεις, Αλέξης Τσίπρας, Eurogroup, Ευρωζώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK