ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κύκλο επαφών με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ είχε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης με αντικείμενο τις τιμές στα προϊόντα στα οποία αναπροσαρμόζεται ο ΦΠΑ.

Άμεση θα είναι η μείωση των τιμών, λόγω αναπροσαρμογής του ΦΠΑ, διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ με τους οποίους επικοινώνησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Δραγασάκης, επικοινώνησε σήμερα με τους: Μαρία και Γεράσιμο Σκλαβενίτη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, αντίστοιχα, της «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε», Γιάννη Μασούτη, διευθύνοντα σύμβουλο της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.», Αριστοτέλη Παντελιάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ» και Βασίλη Σταύρου, Brand President της «"'Αλφα Βήτα" Βασιλόπουλος Α.Ε». 

Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η μείωση των τιμών των προϊόντων, μετά την ψήφιση του νέου νόμου που προβλέπει την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από 24% σε 13%. 

Όλοι οι εκπρόσωποι των παραπάνω επιχειρήσεων διαβεβαίωσαν για την άμεση μείωση των τιμών και την ταχεία προσαρμογή της αγοράς, όπως θα προβλέπεται από τον νέο νόμο, προς όφελος των καταναλωτών και πελατών τους.

Σύμφωνα με την τροπολογία για τον ΦΠΑ, επανέρχονται στον μειωμένο συντελεστή, μεταξύ άλλων είδη ζυμαρικών, ψαριών, αλάτι, ξύδι, διάφορα παρασκευάσματα διατροφής με βάση τα δημητριακά, τα αλεύρια, τα άμυλα, παρασκευάσματα για σάλτσες, σούπες και ζωμούς κλπ. των οποίων ο συντελεστής είχε αυξηθεί στο 24%.

Επίσης, μετά από νομοτεχνική βελτίωση προβλέπεται η μείωση του ΦΠΑ στο 13% στα προϊόντα του καφέ στο ράφι, στο τσάι και στο μάτε, καθώς και στα παρασκευάσματα λαχανικών, καρπών και φρούτων, τα εκχυλίσματα, αποστάγματα και συμπυκνώματα καφέ.

Οι νέες προβλέψεις θα ισχύσουν από 20 Μαΐου.

Tags:
Γιάννης Δραγασάκης, μείωση ΦΠΑ, ΦΠΑ, Σούπερ μάρκετ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK