18:35 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή τροπολογία που θα αποδεσμεύει μερικώς τους λογαριασμούς φορολογουμένων που θα είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις των οφειλών τους προς την εφορία.

Μέτρο που έχει ως στόχο την επιβράβευση των οφειλετών που είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις τους προς την εφορία, αναμένεται να εισάγει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών, θα καταθέσει σήμερα τροπολογία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις των οφειλών τους, να κερδίσουν μερική άρση του δεσμευμένου λογαριασμού τους σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των οφειλών τους.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι η εν λόγω τροπολογία θα είναι «ένα ακόμα βήμα σε μία δέσμη μέτρων που στόχο έχουν την ανακούφιση των πολιτών μετά από μία εποχή δημοσιονομικής πίεσης».

Οι φορολογούμενοι που τηρούν τις ρυθμίσεις τους, θα καταθέτουν αίτηση προς τη φορολογική διοίκηση προκειμένου να κερδίζουν σε μηνιαία βάση τη μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους, σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μέτρο αυτό θα αποτελέσει πρόσθετο κίνητρο για τους οφειλέτες όχι μόνο να ρυθμίζουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους αλλά να είναι και συνεπείς ως προς την πληρωμή της κάθε δόσης.

Σχετικά:

Ρύθμιση 120 δόσεων: Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και τα έσοδα που θα φέρει στο κράτος
Παράταση στις προθεσμίες για καταβολή φόρων, οφειλών και δηλώσεων
Η διαδικασία ρύθμισης οφειλών σε Ταμεία και οι αλλαγές στις συντάξεις χηρείας
Νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, σχεδόν 2,1 δισ. τα συνολικά «φέσια»
Tags:
ρύθμιση οφειλών, εφορία, οφειλές, Υπουργείο Οικονομικών, τροπολογία, τραπεζικός λογαριασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK