18:43 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Tην ερχόμενη εβδομάδα, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, ανέφερε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ αναμένεται την επόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου να δοθεί και η 13η σύνταξη, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

«Η πλατφόρμα θα ενημερώνει τον ασφαλισμένο για το πώς διαμορφώνεται η νέα οφειλή του, μετά το κούρεμα των προσαυξήσεων και το κούρεμα της βασικής οφειλής, που προβλέπεται για πρώτη φορά. Το νέο ποσό της μειωμένης οφειλής θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Οι προσαυξήσεις κουρεύονται κατά 85% και, εάν επιλέξουν και το κούρεμα της βασικής οφειλής, θα έχουν μείωση κατά περίπου 65% της συνολικής οφειλής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέξει, αν δεν θέλει το κούρεμα της βασικής οφειλής και να την αποπληρώσει ολόκληρη, προκειμένου να έχει υψηλότερη ανταποδοτική σύνταξη στο μέλλον.

Για τους αγρότες το ελάχιστο ποσό δόσης είναι τα 30 ευρώ, οι δόσεις έως 120 και δεν υπάρχει κούρεμα κεφαλαίου, γιατί ο επανυπολογισμός δεν είχε κάτι να τους εισφέρει και υπάρχει κούρεμα 100% των προσαυξήσεων.

Για τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας, η υπουργός τόνισε πως έχουν ψηφιστεί έξι μέτρα.

«Η σύνταξη χηρείας από το 50% πηγαίνει στο 70% της σύνταξης του θανόντος, καταργούνται τα ηλικιακά όρια, άρα οι χήρες και οι χήροι θα λαμβάνουν τη σύνταξη για πάντα, επίσης, ο επανυπολογισμός της σύνταξης του θανόντος θα λαμβάνεται υπόψη μόνο αν από αυτόν προκύπτει αύξηση για το δικαιούχο, άρα ο επανυπολογισμός λειτουργεί μόνο θετικά, τα ελάχιστα έτη γάμου, προκειμένου κανείς να λάβει σύνταξη χηρείας, από πέντε έγιναν τρία και προβλέπουμε ότι τα τέκνα θα έχουν ασφαλιστική ικανότητα, μέχρι τα 35 τους χρόνια», σημείωσε.

Αναφορικά με τις επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών νέων εργαζομένων με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, η κ. Αχτσιόγλου  έκανε γνωστό πως από το 2020 το κράτος θα επιδοτεί κατά 80% την εισφορά και του εργαζομένου και του εργοδότη, για εργαζόμενους έως 25 ετών, ενώ για εργαζόμενους έως 29 ετών θα επιδοτεί κατά 25% την εισφορά και του εργαζομένου και του εργοδότη.

Τέλος έκανε γνωστό πως  η νέα 13η σύνταξη θα καταβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου

Tags:
πλατφόρμα, Νομοσχέδιο, Έφη Αχτσιόγλου, δόσεις, 13η σύνταξη, σύνταξη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK