08:12 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Κίνα είναι σε θέση να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η εμπορική ένταση με τις ΗΠΑ και είναι έτοιμη να δράσει όποτε χρειαστεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ.

«Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα επηρεάσει σε έναν βαθμό τις οικονομίες και των δύο κρατών και την παγκόσμια οικονομία. Σε ό,τι αφορά την κινεζική οικονομία, οι επιπτώσεις είναι απολύτως ελέγξιμες» διαβεβαίωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα σταθεροποίησης της κυβέρνησης που ελήφθησαν τον περασμένο χρόνο έχουν ήδη αποφέρει αποτελέσματα, με τις τιμές των καταναλωτικών αγαθών να είναι για την ώρα σταθερές. Το Πεκίνο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να λάβει δράση όταν απαιτηθεί, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής οι συνεχείς γύροι συζητήσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για την μακροχρόνια εμπορική τους κόντρα έχουν ναυαγήσει.

Από τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε 25% δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων σε μία προσπάθεια να ισορροπήσει το εμπορικό έλλειμμα, οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει πολλούς γύρους δασμών.

Την περασμένη εβδομάδα η Ουάσιγκτον αύξησε τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων στο 25% εξαιτίας του αδιεξόδου στις εμπορικές συνομιλίες. Το Πεκίνο προχώρησε σε αντίποινα ανεβάζοντας στο 25% τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ύψους 60 δις. δολαρίων ξεκινώντας από τον Ιούνιο.

Tags:
εξαγωγές, Δασμοί, Εμπορικός πόλεμος, εμπόριο, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK