21:12 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης και ότι οι θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης της τρίτης έκθεσης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας αλλά μπορεί να προκύψει συζήτηση για τις πρόσφατες ανακοινώσεις.

Για σημαντικά αποτελέσματα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης κατά την είσοδό του στη σημερινή συνεδρίαση δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», προσθέτοντας ότι αναμένει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup με φόντο το πακέτο παροχών της κυβέρνησης

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης και ότι οι θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης της τρίτης έκθεσης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Σημείωσε, όμως, ότι θα μπορούσε να προκύψει κάποια συζήτηση για το ζήτημα των ανακοινώσεων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης σημείωνε την Τρίτη ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της Πέμπτης, ωστόσο δεν απέκλειε το ενδεχόμενο κάποια κράτη-μέλη να θέσουν το ζήτημα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο αξιωματούχος τόνιζε, άλλωστε, ότι υπάρχει αίσθημα ανησυχίας για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Ωστόσο, σχολιάζοντας τις ανησυχίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αναφέρει ότι «αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, off the record, είχε ανησυχίες, είχε στενοχώρια, είχε προβληματισμούς, θα είχα τουλάχιστον μαζέψει με κάποια παρέα να πάω στη Σαντορίνη για δέκα μέρες. Αν, δε, έπαιρνα ένα ευρώ και κάθε φορά που είχαμε αναπαραγωγή αυτής της είδησης off the record, τότε θα μπορούσα να πάω έναν χρόνο στις Μπαχάμες», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πάντως είχε καθησυχάσει ότι «αυτή η κυβέρνηση δουλεύει με σχέδιο, πρόγραμμα και συμμαχίες», σημειώνοντας ότι έχει γίνει κοστολόγηση των μέτρων του 2019, ενώ είπε παράλληλα, ότι «έχουμε και μια καβάτζα αν δεν πάει κάτι καλά».

Tags:
εξαγγελίες, Πρωτογενές πλεόνασμα, οικονομία, Ευρωζώνη, Eurogroup, Μάριο Σεντένο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK