10:39 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Τα ελληνικά μέτρα να αξιολογηθούν για τον δημοσιονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα μέτρα της Ελλάδας θα πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο του δημοσιονομικού αντίκτυπου που θα έχουν, αλλά και στο κοινωνικό αποτέλεσμα και την ανάπτυξη, υποστήριξε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Το μήνυμα πως οι ελληνικές αρχές έχουν την ευθύνη των αποφάσεων και πως τα μέτρα θα πρέπει να αξιολογηθούν στη βάση του δημοσιονομικού αλλά και κοινωνικού αντίκτυπου, έστειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

«Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα, οι ελληνικές αρχές έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών τους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο των μέτρων στα πλεονάσματα», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Πρόσθεσε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να συνεχίσουμε το διάλογο και αυτό κάνουμε με τις ελληνικές αρχές».

Ο διάλογος αυτός, εξήγησε ο κ. Μοσκοβισί, πρέπει να βασίζεται τόσο στο «δημοσιονομικό αντίκτυπο» των μέτρων όσο και στον «κοινωνικό», αλλά και στην ανάπτυξη.

Ζήτησε, επίσης, να ληφθεί υπόψη κατά πόσο τα μέτρα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της «κοινωνικής δικαιοσύνης», κάτι που χαρακτήρισε ως «σημαντικό» για τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν «μεγάλες δυσκολίες» και «υπέφεραν».

Ο επίτροπος εξήγησε, τέλος, ότι αυτή τη στιγμή «είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και 2020, στο πλαίσιο της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας η οποία θα παρουσιαστεί εν ευθέτω χρόνω και όχι σήμερα».

Tags:
13η σύνταξη, Μέτρα, Eurogroup, Μάριο Σεντένο, Πιερ Μοσκοβισί, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK