08:53 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε μετά το πέρας του Eurogroup την ανησυχία του για τις επιπτώσεις των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ανήσυχος για την αύξηση του ελληνικού spread μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ενισχύθηκαν σημαντικά.

Σημείωσε, δε, ότι με μια προκαταρκτική εκτίμηση, με αυτά τα μέτρα ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος μπορεί να μην πιαστεί με σημαντική απόκλιση. 

Εξέφρασε εξάλλου και την ανησυχία του για το επόμενο έτος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι «αυτό που αναμένουμε από κάθε πρόγραμμα είναι αξιοπιστία και εφαρμογή των δεσμεύσεων» και συμπλήρωσε πως «είναι σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει στον δρόμο της ανόρθωσης της οικονομίας».

Νωρίτερα, κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Σεντένο είχε δηλώσει ότι «η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», προσθέτοντας ότι αναμένει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Με τη σειρά του, ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στην αξιολόγησή της η Επιτροπή θα συνυπολογίσει τόσο τον δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων, όσο και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την κοινωνία.

Όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε πρόγραμμα και επομένως έχει την ελευθερία του σχεδιασμού των πολιτικών της, ωστόσο έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας σε βασικούς δημοσιονομικούς στόχους και στη συνέχιση «σημαντικών μεταρρυθμίσεων». Συμπλήρωσε, δε, ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης μπορεί να επηρεάσουν «σημαντικά» τους δημοσιονομικούς στόχους.

Σχετικά:

Μοσκοβισί: Τα ελληνικά μέτρα να αξιολογηθούν για τον δημοσιονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο
Μήνυμα Σεντένο: Αναμένω πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Tags:
Πιερ Μοσκοβισί, Αλέξης Τσίπρας, Μάριο Σεντένο, Κλάους Ρέγκλινγκ, ESM, Ευρωζώνη, Eurogroup
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK