08:16 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Τουρκική λίρα

Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για τον τερματισμό των εμπορικών προνομίων

© AFP 2019 / Mustafa Ozer
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο τερματισμός από τις ΗΠΑ των εμπορικών προνομίων για την Τουρκία είναι αντίθετος στον στόχο αύξησης των εμπορικών συναλλαγών, επισημάνει η υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας.

Ο τερματισμός των προνομίων στο εμπόριο ΗΠΑ — Τουρκίας είναι αντίθετος με τον στόχο των δύο χωρών για αύξηση του εμπορίου στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας, Ρουσχάρ Πεκάν.

Η υπουργός τόνισε ότι η κίνηση θα έχει αρνητική επίπτωση στις εταιρείες των δύο χωρών.

Η Ρουσχάρ Πεκάν τόνισε ότι «είμαστε υπέρ ενός δίκαιου, βιώσιμου και βασισμένου σε κανόνες παγκόσμιου εμπορικού συστήματος», όπως αναφέρει σε μήνυμα στο Twitter.

Ενώ χαρακτηρίζει θετική την εξάλειψη των επιπλέον δασμών 25% στις εισαγωγές τουρκικού χάλυβα, υπογραμμίζει πως «αναμένουμε την εξάλειψη όλων των εμποδίων στο διμερές εμπόριο μας».

Αναφερόμενη στον τερματισμό των εμπορικών προνομίων, τονίζει ότι «δεν συμβαδίζει με τις προσπάθειές μας για επίτευξη διμερούς όγκου συναλλαγών ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ».

«Τα εμπόδια στο διμερές εμπόριο εμποδίζουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις καθώς και τις τουρκικές επιχειρήσεις», υπογράμμισε.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι τερματίζεται η εμπορική συμφωνία προτιμησιακής μεταχείρισης με την Τουρκία. Σημειωνόταν, ωστόσο, ότι οι δασμοί στις τουρκικές εξαγωγές χάλυβα θα μειωθούν κατά 25%.

Tags:
λίρα, δολάρια, εμπόριο, εμπορική συμφωνία, Δασμοί, Τουρκική λίρα, Λευκός Οίκος, Ρουσχάρ Πεκάν, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK