07:40 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε οπαδούς του στη Φλόριντα

Συμφωνία ΗΠΑ με Καναδά και Μεξικό για άρση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο

© AFP 2019 / SAUL LOEB
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την καθυστέρηση των δασμών στα αυτοκίνητα για έξι μήνες, εν μέσω κρίσης στις σχέσεις της χώρας με την Κίνα για το εμπόριο.

Την άρση των δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο από τον Καναδά και το Μεξικό μέσα στις επόμενες 48 ώρες συμφώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τη Washington Post.

Ως αντάλλαγμα οι δύο χώρες θα λάβουν μέτρα ώστε να μην εισάγεται στις ΗΠΑ από αυτές κινεζικός χάλυβας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησε το θέμα των δασμών με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Το μεσημέρι, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την καθυστέρηση των δασμών στα αυτοκίνητα για έξι μήνες, εν μέσω κρίσης στις σχέσεις της χώρας με την Κίνα για το εμπόριο.

Σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου, ο κ. Τραμπ έδωσε 180 ημέρες περιθώριο για επίτευξη νέων συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία, αντιμετωπίζοντας τις εισαγωγές ως «απειλή» για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

«Αποφάσισα να ζητήσω από τον αντιπρόσωπο για το εμπόριο των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση συμφωνιών που προβλέπονται στο νόμο 19 USC 1862 (c) (3) (A) (i) για την αντιμετώπιση της απειλής της εθνικής ασφάλειας όσον αφορά τα εισαγόμενα αυτοκίνητα και ορισμένα εξαρτήματα αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία και κάθε άλλη χώρα που ο εμπορικός αντιπρόσωπος κρίνει κατάλληλη και να με ενημερώσει για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων αυτών εντός 180 ημερών», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σχετικά:

Ο Τραμπ αναβάλλει για έξι μήνες τους δασμούς στα αυτοκίνητα
Tags:
χάλυβας, αλουμίνιο, Τζάστιν Τριντό, Ντόναλντ Τραμπ, Μεξικό, ΗΠΑ, Καναδάς, Δασμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK