04:44 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Σημαία της Ελλάδας

Die Welt: Η ελληνική οικονομία δίνει σημεία ζωής, αφήνει πίσω της τη Γερμανία

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα δύσκολα, καθώς η μέχρι τώρα ανάπτυξη δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσει την ύφεση των τελευταίων ετών. Από το ξέσπασμα της κρίσης η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 20%, σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING Γερμανίας.

Στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στο προεκλογικό σκηνικό στη χώρα μας, αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω τη Γερμανία, ως προς τον ρυθμό ανάπτυξης το 2019, χωρίς να μπορεί όμως η σημερινή εικόνα να αντισταθμίσει την πολυετή ύφεση.

«Η ανάπτυξη είναι αξιοπρεπής, οι μετοχές ανεβαίνουν: Η ελληνική οικονομία δίνει σημεία ζωής. Παρόλα αυτά οι ψηφοφόροι ενδέχεται να εκδιώξουν σύντομα τον Αλέξη Τσίπρα από του Μαξίμου, γράφει η Die Welt σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη Γερμανία», σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING Γερμανίας, Κάρστεν Μπζέσκι, μιλώντας στην εφημερίδα, σημειώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα για φέτος και του χρόνου είναι η υψηλότερη στην Eυρωζώνη. Το 2019 η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2 - 2,5%, ενώ η Γερμανία μόλις κατά 0,5%. Όμως η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα δύσκολα, εκτιμά ο Γερμανός ειδικός, η μέχρι τώρα ανάπτυξη δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσει την ύφεση των τελευταίων ετών. Από το ξέσπασμα της κρίσης η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 20%, εκτιμά ο Κάρστεν Μπζέσκι.

Στην εφημερίδα μιλάει και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι απαιτείται ανάπτυξη 3% ή 4% για να φθάσουμε στα επίπεδα προ κρίσης, συμπληρώνοντας ότι στις προτεραιότητές του αν εκλεγεί θα είναι μια φορολογική μεταρρύθμιση για να τερματιστεί η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, μια μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, μια επαναξιολόγηση του τρόπου επιβολής φόρων, καθώς και η δημιουργία μιας πραγματικά ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης της διαφθοράς.

«Στην εκλογική χρονιά 2019 η κυβέρνηση Τσίπρα επικεντρώνεται στην βελτίωση του κλίματος στη χώρα. Πολλά μέτρα θα είναι ευπρόσδεκτα στους ψηφοφόρους, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και εστίαση, αλλά και η αύξηση των συντάξεων. Μετά από χρόνια λιτότητας η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει πλέον βάρος στην κοινωνική πολιτική», αναφέρει ακόμη η εφημερίδα.

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, οικονομία, Γερμανία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK