14:25 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρεσβευτής της χώρας στις ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ινδία βρίσκεται σήμερα σε συζητήσεις με διάφορα κράτη για τη διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων για την προμήθεια πετρελαίου.

Η Ινδία τερμάτισε τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου τον περασμένο μήνα, ανέφερε ο πρεσβευτής της στις ΗΠΑ Χαρς Σρίνγκλα, στους δημοσιογράφους στην πρεσβεία της χώρας στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη.

«Τέλος. Δεν έχουμε εισαγάγει καθόλου [πετρέλαιο]», δήλωσε ο πρέσβης, όταν ρωτήθηκε αναφορικά με τον τερματισμό των εισαγωγών ιρανικού πετρελαίου από την χώρα τον Απρίλιο.

Ο Σρίνγκλα επεσήμανε ότι η Ινδία εισήγαγε για τελευταία φορά τον Απρίλιο ένα εκατ. τόνους ιρανικού πετρελαίου.

Ο πρεσβευτής δήλωσε ότι η Ινδία βρίσκεται σήμερα σε συζητήσεις για τη διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων για την προμήθεια πετρελαίου.

Τον Απρίλιο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταργήσουν τις απαλλαγές από τις κυρώσεις για τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, καθώς επιδιώκει να φέρει τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας στο μηδέν.

Οκτώ από τους κορυφαίους πελάτες του Ιράν — Κίνα, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Τουρκία και η χώρα μας — έλαβαν απαλλαγές που τους επέτρεψαν να συνεχίσουν να αγοράζουν προσωρινά ιρανικό πετρέλαιο.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι οκτώ χώρες συμφώνησαν να μειώσουν δραματικά τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.

Tags:
Πετρέλαιο, εισαγωγές, Ιράν, Τουρκία, Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK