09:23 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρολφ Στράουχ, επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, προειδοποίησε ότι ορισμένα μέτρα δεν είναι «φιλο-αναπτυξιακά σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο».

Σαφή προειδοποίηση για τα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης Τσίπρα έστειλε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Ρολφ Στράουχ.

«Αν και δεν υπάρχει τελική αξιολόγηση, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι μ΄ αυτά τα μέτρα, δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο φετινός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αξιωματούχος του ESM, παράλληλα, αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό του 2020, εξηγώντας ότι «αν και είναι δύσκολο να υπάρξει πρόβλεψη, εφόσον τα ανακοινωθέντα μέτρα εφαρμοστούν, τότε θα έχουμε ακόμη περισσότερα ζητήματα».

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να υποστηρίξει ότι ορισμένα από τα ψηφισθέντα μέτρα δεν είναι «φιλο-αναπτυξιακά σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο».

«Ενδεχομένως να βοηθήσουν βραχυπρόθεσμα την ανάπτυξη, αλλά αυτό διαφέρει από τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική. Και αυτή είναι μία ανησυχία, καθώς κατά κύριο λόγο τα δάνεια προς την Ελλάδα είναι μακροπρόθεσμα» κατέληξε ο Στράουχ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων, όπως η παροχή «13η σύνταξης» και η μείωση του ΦΠΑ σε ενέργεια, τρόφιμα και εστίαση, ενώ αξίωσε τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2,5% του ΑΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σχετικά:

Στον ESM το επίσημο αίτημα για αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ
Τσακαλώτος: Σύντομα το επίσημο αίτημα στον ESM για τα δάνεια του ΔΝΤ
ESM: Ρόλο στην αξιολόγηση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα αναλαμβάνει ο Αλμούνια
Τραπεζική ένωση, ESM και προϋπολογισμός της Ευρωζώνης τέθηκαν στο τραπέζι του Eurogroup
ESM για έξοδο στις αγορές: Δεν υπάρχει βιασύνη
FAZ: H «χανσεατική ένωση» ζητά πιο σκληρά μέτρα για παροχή δανείου από τον ESM
Tags:
δάνεια, ελληνική οικονομία, Μέτρα, Φορολογία, φοροελαφρύνσεις, ESM, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK