13:44 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Η ελληνική Βουλή

«Πάρτι» στα ελληνικά ομόλογα: Κάτω του 3% η απόδοση του 10ετούς

© AFP 2019 / Angelos Tzortzinis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

To «πάρτι» στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Σε ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των 10ετών και των 5ετών ομολόγων. Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές.

Περαιτέρω αποκλιμάκωση παρατηρείται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, εν μέσω των ευνοϊκών συνθηκών στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά και των εγχώριων εξελίξεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κάτω του 3% και συγκεκριμένα στο 2,98%, σημειώνοντας μείωση 7,2 μονάδων βάσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,812%, καταγράφοντας πτώση της τάξης των 7,4 μονάδων βάσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το 10ετές όσο και το 5ετές ομόλογο βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της καταγραφής των σχετικών στοιχείων.

Το ράλι στην ελληνική αγορά ομολόγων συνέπεσε με τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η οποία αποκωδικοποιήθηκε ως θετική εξέλιξη από τους επενδυτές.

Οι αναλυτές εξηγούν, χαρακτηριστικά, ότι οι κάλπες θα δώσουν ένα «τέλος» στην πολιτική αβεβαιότητα, καθώς η νέα κυβέρνηση — όποια κι αν είναι αυτή — θα διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή.

Ενδεικτική του κλίματος είναι άλλωστε, και η πρόσφατη έκθεση της Goldman Sachs, η οποία εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «θετικές βραχυπρόθεσμες προοπτικές».

Σχετικά:

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη με το βλέμμα στη Ρώμη: Βουτιά για τις ιταλικές τράπεζες, υπό πίεση τα ομόλογα
Νέα βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα, κοντά στο 2% το επιτόκιο του 5ετούς
Σε χαμηλό 14 ετών τα ελληνικά ομόλογα, νέα έξοδο στις αγορές σχεδιάζουν στο ΥΠΟΙΚ
Tags:
ομόλογο, Ομόλογα, αγορές, βουλευτικές εκλογές, βουλευτικές εκλογές 2019, εκλογές 2019, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK