09:14 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το EuroWorking Group θα εξετάσει κατά πόσο το πακέτο παροχών της κυβέρνησης είναι συμβατό και ευθυγραμμίζεται με τους δημοσιονομικούς στόχους του μεταμνημονιακού προγράμματος.

Στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών αρχών τίθεται σήμερα, Δευτέρα, το πακέτο παροχών, το οποίο ανακοίνωσε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι τεχνοκράτες των υπουργείων Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν εντός της ημέρας, στο πλαίσιο του EuroWorking Group.

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και η ελληνική οικονομία, με τους αξιωματούχους να αναλύουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της ελληνικής οικονομίας.

Στόχος είναι να εξεταστεί κατά πόσο το πακέτο παροχών της κυβέρνησης είναι συμβατό και ευθυγραμμίζεται με τους δημοσιονομικούς στόχους του μεταμνημονιακού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2019, η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει τη μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση, ενέργεια και τρόφιμα, αλλά και την παροχή «13ης σύνταξης», συνολικού κόστους 800 εκατ. ευρώ.

Την Τετάρτη, μάλιστα, η Κομισιόν θα δώσει στη δημοσιότητα την καθιερωμένη έκθεση εποπτείας της ελληνικής οικονομίας.

Η σχετική έκθεση αναμενόταν να δημοσιευθεί τις προηγούμενες εβδομάδες, όμως οι Βρυξέλλες αποφάσισαν την ολιγοήμερη αναβολή, λόγω των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σχετικά:

«Πάρτι» στα ελληνικά ομόλογα: Κάτω του 3% η απόδοση του 10ετούς
Στο «κόκκινο» η Ευρώπη με το βλέμμα στη Ρώμη: Βουτιά για τις ιταλικές τράπεζες, υπό πίεση τα ομόλογα
Νέα βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα, σε ιστορικό χαμηλό το 5ετές
Tags:
εποπτεία, φοροελαφρύνσεις, Προϋπολογισμός, δημοσιονομική προσαρμογή, Πρωτογενές πλεόνασμα, EuroWorking Group, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βρυξέλλες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK