02:01 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα βρεθεί στην Αγία Πετρούπολη για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, μαζί με την ελληνική αποστολή. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Ελληνική αντιπροσωπεία πρόκειται να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης 2019 που διοργανώνεται 6-8 Ιουνίου, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπείται στον ετήσιο θεσμό από ομάδα επιχειρηματιών.

Στην Αγία Πετρούπολη θα βρεθεί και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Sputnik, αναφέρθηκε στο «σημαντικό» πολιτικό χαρακτήρα του Φόρουμ, πέραν του οικονομικού περιεχομένου.

«Είναι η 3η φορά που πηγαίνω στο πολύ σημαντικό αυτό Φόρουμ, που δεν έχει μόνο οικονομικό, αλλά (έχει) και σημαντικό πολιτικό περιεχόμενο», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο Έλληνας υπουργός εξήγησε ότι με τον κ. Λαβρόφ θα συζητήσουν τις προοπτικές βελτίωσης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας — Ρωσίας.

«Υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Λαβρόφ, με τον οποίο θα συζητήσουμε τις πολύ καλές διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές βελτίωσής τους», ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στην ελληνική αποστολή στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ συμμετέχει και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις ελληνορωσικές σχέσεις, Δημήτρης Βελάνης, ο οποίος εξήγησε ότι η παρουσία του κ. Κατρούγκαλου στέλνει μήνυμα πως «θα αγωνιστούμε για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία σε όλους τους τομείς».

Μιλώντας στο Sputnik, ο κ. Βελάνης δήλωσε ότι λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, άλλαξε η σύνθεση της αντιπροσωπείας στο Φόρουμ.

Παρόλα αυτά, στην Αγία Πετρούπολη θα βρεθούν «εκπρόσωποι του ενεργειακού και του βιομηχανικού τομέα», είπε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι «αυτοί συμμετέχουν ξεχωριστά από την κυβερνητική αντιπροσωπεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στην Αγία Πετρούπολη ετοιμάζει η Αθήνα

Για τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας — Ρωσίας, ο κ. Βελάνης τόνισε ότι η φετινή χρονιά «ήταν πιο παραγωγική. «Έγιναν συμφωνίες στον κλάδο της ναυτιλίας, της μεταλλουργίας και της ενέργειας. Η συνεργασία σε οικονομικούς τομείς συνεχίζεται. Αυτό δίνει μεγάλη ελπίδα ότι οι σχέσεις θα αναπτύσσονται και στο μέλλον», υπογράμμισε.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) διοργανώνεται ετησίως και αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ επιχειρηματικών εκπροσώπων για τη συζήτηση κρίσιμων οικονομικών θεμάτων.

Tags:
συνεργασία, επιχειρηματική αποστολή, Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, Δημήτρης Βελάνης, Σεργκέι Λαβρόφ, Γιώργος Κατρούγκαλος, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK