ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πάνω από τις 820 μονάδες «αναρριχήθηκε» σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακάμπτοντας μετά την πτώση που κατεγράφη χθες και επαναφέροντας το θετικό πρόσημο στο ταμπλό.

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από τις χθεσινές ρευστοποιήσεις που σημειώθηκαν, «κοκκινίζοντας» το ταμπλό. 

Ο Γενικός Δείκτες τερμάτισε με κέρδη 0,99% στις 821,40 μονάδες, παρά τα «καμπανάκια» που έκρουσε η εξαμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν τονίζει, στην έκθεσή της, ότι ο δημοσιονομικός αντίκτυπος αυτών των μόνιμων μέτρων υπερβαίνει το 1% του ΑΕΠ τόσο για το 2019, όσο και για τα επόμενα χρόνιακαι η υιοθέτηση αυτών των νέων μέτρων θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη του συμφωνηθέντος στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αστερίσκοι από Κομισιόν: Σε κίνδυνο οι στόχοι του προγράμματος

Το Χρηματιστήριο, πάντως, δεν πτοήθηκε, επιδεικνύοντας διάθεση να δώσει συνέχεια στο ράλι που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα και στον απόηχο της νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες κάλπες. 

Το επενδυτικό αίσθημα φαίνεται να βρήκε στήριγμα, μεταξύ άλλων, και στις ανοδικές τάσεις που επικράτησαν στο σύνολο των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αλλά και στο χθεσινό «άλμα» της Wall Street

Tags:
Wall Street, χρηματιστήρια, Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επενδυτές, χρηματιστήριο, Μετοχές, αγορές, Χρηματιστήριο Αθηνών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK