07:13 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πρόκειται για τους Μπέρνεϊ Χάρφορντ και Ρεμπέκα Μεσίνα, επικεφαλής του Γραφείου Λειτουργίας και του Γραφείου Μarketing της Uber. Ποιο το σκεπτικό της απόφασης.

Υπό παραίτηση τελούν ο επικεφαλής του Γραφείου Λειτουργίας και η επικεφαλής του Γραφείου Μarketing της Uber, Μπέρνεϊ Χάρφορντ και Ρεμπέκα Μεσίνα, αντίστοιχα, όπως προκύπτει από έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου, Ντάρα Κοσροβσάχι, προς τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ο Κοσροβσάχι έχει ζητήσει την απευθείας λογοδότηση σ' αυτόν, καθώς «αυτό θα μας επιτρέψει να λύνουμε το πρόβλημα σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας ότι καθιστούμε πραγματικότητα το όραμα της πλατφόρμας».

Λόγω των οργανωτικών αλλαγών, ο CEO της Uber φέρεται να τονίζει στο επίμαχο έγγραφο ότι ο ρόλος του επικεφαλής του Γραφείου Λειτουργίας «δεν έχει πλέον νόημα» και έτσι, αποφασίστηκε η αποχώρηση του Χάρφορντ.

Επισημαίνει, επίσης, ότι έχει ληφθεί η απόφαση συνένωσης των τμημάτων marketing, επικοινωνίας και πολιτικής, προκειμένου να διατηρηθεί μία «ενιαία αφήγηση προς τους καταναλωτές, του εταίρους, τον Τύπο».

Η Uber αποτελεί μία υπηρεσία ταξί, η οποία δημιουργήθηκε το 2009 και η οποία εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, διαθέτοντας «παρουσία» σε 65 διαφορετικές χώρες.

Το 2016, η εταιρεία «έπεσε» θύμα κυβερνοεπίθεσης, καθώς εκλάπηκαν τα προσωπικά δεδομένα 57 εκατομμυρίων πελατών.

Ο τότε CEO, Τράβις Κάλανικ, φέρεται να προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση, καταβάλλοντας — σύμφωνα με αμερικανικά media — το ποσό των 100.000 ευρώ σε χάκερς, προκειμένου να αποκρύψουν το περιστατικό.

Ο Κοσροβσάχι, μόλις ανέλαβε καθήκοντα, ξεκίνησε αμέσως έρευνα για τη διαρροή και έλαβε μέτρα για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πελατών.

Σχετικά:

Επιστρέφουν στις ΗΠΑ τα οχήματα με σύστημα αυτόνομης πλοήγησης της Uber
Toyota και Uber σχεδιάζουν όχημα κοινής χρήσης χωρίς οδηγό
Tags:
εταιρεία, παραίτηση, οδηγοί, Ταξί, Uber, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK