06:24 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Η Ελλάδα στο Eurogroup

Στο Eurogroup του Ιουλίου το θέμα της Ελλάδας

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τον Ιούλιο μετατίθεται η συζήτηση για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, και όπως φέρεται να γνωστοποίησε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Το Eurogroup θα συνεδρίασει την επομένη των εθνικών εκλογών.

Δεν θα υπάρξουν, όπως φαίνεται, αναφορές στην Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup.

Το Eurogroup θα συνεδριάσει στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις Βρυξέλλες, το ελληνικό ζήτημα θεωρείται «απίθανο», σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, να τεθεί επί τάπητος. 

​Ο εν λόγω αξιωματούχος, τον οποίο επικαλούνται ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθεί η Ελλάδα, κάτι που θεωρούνταν πιθανό, δεδομένων των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και μετά τους προβληματισμούς που έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες το πακέτο παροχών και φοροελαφρύνσεων της κυβέρνησης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup την Πέμπτη με φόντο την προεκλογική Ελλάδα και τα «καμπανάκια» των Βρυξελλών

​Οι ανησυχίες αποτυπώνονταν και στην εξαμηνιαία έκθεσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που επεσήμανε ότι «η υιοθέτηση αυτών των νέων μέτρων θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη του συμφωνηθέντος στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα (σ.σ. 3,5%)». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αστερίσκοι από Κομισιόν: Σε κίνδυνο οι στόχοι του προγράμματος

Από την πλευρά, πάντως, της κυβέρνησης διαμηνύεται ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, καθώς τα μέτρα είναι κοστολογημένα. 

Το θέμα της Ελλάδος μετατίθεται, πλέον, για το Eurogroup του Ιουλίου, το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή των πρόωρων εθνικών εκλογών.

Tags:
εκλογές 2019, εκλογές, Eurogroup, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK