17:16 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τον Μάρτιο μετά τον Διάλογο Στρατηγικής Ασφάλειας ΗΠΑ-Ινδίας ότι οι ΗΠΑ και η Ινδία θα ενισχύσουν την πυρηνική συνεργασία με την κατασκευή έξι σταθμών παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Ινδία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να εξάγουν στην Ινδία περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και αργό πετρέλαιο για να μειώσουν την εξάρτηση της χώρας από τα καύσιμα που προέρχονται από την Βενεζουέλα και το Ιράν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατά την διάρκεια επιχειρηματικής συνόδου κορυφής στην Ινδία.

«Σχετικά με την ενέργεια, θέλουμε να ολοκληρώσουμε το πυρηνικό πρόγραμμα Westinghouse και να παραδώσουμε περισσότερο ΥΦΑ και αργό πετρέλαιο», δήλωσε ο Πομπέο την Τετάρτη. «Αυτά τα βήματα θα δώσουν στους Ινδούς αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και διαφοροποιημένη ενεργειακή ανεξαρτησία, ώστε να μην χρειάζεται πλέον να βασίζονται σε καθεστώτα όπως αυτά της Βενεζουέλας και του Ιράν», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τον Μάρτιο μετά τον Διάλογο Στρατηγικής Ασφάλειας ΗΠΑ-Ινδίας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία θα ενισχύσουν την συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας με την κατασκευή έξι πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Ινδία.

Τον Απρίλιο του 2018, ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι δήλωσε ότι η Westinghouse είναι έτοιμη να κατασκευάσει έξι αντιδραστήρες στην πολιτεία Ίνδρα Πραντές της Ινδίας μετά την έξοδο από την πτώχευση της. Η συμφωνία για την κατασκευή των αντιδραστήρων ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2016.

Μια Πολιτική Πυρηνική Συμφωνία ΗΠΑ-Ινδίας του 2008, αποκαλούμενη συμφωνία 123, διαχωρίζει τις ινδικές πολιτικές πυρηνικές εγκαταστάσεις από τις αντίστοιχες πυρηνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Η συμφωνία διασφαλίζει όλες τις πολιτικές πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ινδίας, εντάσσοντας τες στο πλαίσιο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) με αντάλλαγμα την πλήρη πυρηνική συνεργασία του Δελχί με την Ουάσινγκτον.

Tags:
Βενεζουέλα, Ιράν, πυρηνικός σταθμός, αργό πετρέλαιο, LNG, Μάικ Πομπέο, ΗΠΑ, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK