10:48 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Καμία προθεσμία για την επιβολή νέων δασμών στην Κίνα

© AP Photo / Jacquelyn Martin
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να επιβάλλουν δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 325 δισ. δολαρίων εάν και οι δύο χώρες δεν καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει προθεσμία εντός της οποίας θα έπρεπε να σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα πριν αποφασίσει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

«Όχι, δεν έχω καμία προθεσμία», δήλωσε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν είχε προθεσμία εντός της οποίας θα έπρεπε να σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα πριν αποφασίσει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, αργότερα αυτόν το μήνα, όπου αναμένεται να συζητήσουν αναφορικά με την διμερή εμπορική διαμάχη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα προσπαθούν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες που προέκυψαν μετά την απόφαση του Τραμπ τον περασμένο Ιούνιο να επιβάλλει δασμούς 25% σε κινεζικά αγαθά ύψους 50 δισ. δολαρίων, σε μία προσπάθεια να ισοσκελίσει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα. Έκτοτε, οι δύο πλευρές έχουν επιβάλλει αρκετές φορές δασμούς η μία στην άλλη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κλιμάκωσαν τη διαμάχη τον Μάιο, όταν επέβαλαν σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολαρίων δασμούς 25%. Η Κίνα υποσχέθηκε να αντιδράσει με δασμούς στις αμερικανικές εισαγωγές ύψους 60 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο.

Tags:
εμπόριο, Δασμοί, Σι Τζινπίνγκ, Ντόναλντ Τραμπ, Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK