09:30 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αξία των συνολικών αποθεμάτων χρυσού και ξένου συναλλάγματος, έως τις 7 Ιουνίου, ανερχόταν σε 502,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 1,5%.

Κατά 1,5% αυξήθηκαν τα συνολικά αποθέματα ξένου συναλλάγματος και χρυσού της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, έως τις 7 Ιουνίου, η αξία των συνολικών αποθεμάτων ανερχόταν σε 502,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περαιτέρω αύξηση, σύμφωνα με αξιωματούχους της τράπεζας, οφείλεται στη «θετική ανατίμηση» και στις «αγορές ξένου συναλλάγματος στο πλαίσιο των δημοσιονομικών κανόνων».

Τον προηγούμενο μήνα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού ανακοίνωσε ότι οι καθαρές αγορές χρυσού από τη Ρωσία εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, κατά τη διάρκεια του α' τριμήνου του 2019.

Τα αποθέματα χρυσού, ειδικότερα, αυξήθηκαν κατά 55,3 τόνους σε 2.168 τόνους, ενώ αντίθετα, η κατοχή αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων περιορίστηκε δραματικά, στο πλαίσιο του σχεδίου απο-δολαριοποίησης της ρωσικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018, η κεντρική τράπεζα αποφάσισε να μειώσει το μερίδιο του αμερικανικού δολαρίου στα τραπεζικά αποθέματα, περιορίζοντας τις κατοχές αμερικανικών ομολόγων και αυξάνοντας τα αποθέματα χρυσού.

Σχετικά:

Τεράστια κοιτάσματα χρυσού, αργυρού και χαλκού ανακαλύφθηκαν στο Εκουαδόρ
Δημοσίευμα για κατάσχεση χρυσού της Βενεζουέλας από τη Deutsche Bank
Αυστραλός εντόπισε σε χωράφι κομμάτι χρυσού αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων
Αυτό είναι το ευρωπαϊκό κράτος με μόλις μια ράβδο χρυσού στις θυρίδες του
Ρωσία, ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο το πρώτο τετράμηνο του 2019
Tags:
Δολάριο, Κεντρική Τράπεζα, συνάλλαγμα, αποθέματα, χρυσός, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK