ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχή μέρα την Παρασκευή μετά από την έκρηξη στα δύο πετρελαιοφόρα στον Κόλπο του Ομάν, που πυροδότησε φόβους για τις προμήθειες πετρελαίου στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν αύξηση για δεύτερη συνεχή μέρα την Παρασκευή μετά από την έκρηξη στα δύο πετρελαιοφόρα στον Κόλπο του Ομάν.

Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τους φόβους για τις προμήθειες πετρελαίου στη Μέση Ανατολή, στις οποίες ενδέχεται να δημιουργηθούν νέα δεδομένα.

Ειδικότερα, οι ανησυχίες ότι οι διπλωματικές εντάσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προμήθειες πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή έρχονται σε μια εποχή που η ζήτηση μειώνεται.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), το πρώτο τρίμηνο του 2019, η αύξηση ήταν μόλις 0,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο για κάθε τρίμηνο από το τέταρτο τρίμηνο του 2011.

Την Πέμπτη, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 4% μετά την επίθεση στα δεξαμενόπλοια Front Altair και Kokuka Courageous που επλήγησαν από εκρήξεις κοντά στο στρατηγικά σημαντικό στενό του Χορμούζ, που συνδέει τον κόλπο του Ομάν με τον Περσικό Κόλπο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από την επίθεση στον Κόλπο του Ομάν, με το Ιράν να απορρίπτει τις κατηγορίες ως αβάσιμες.

Tags:
πετρελαιοφόρο, τιμές, τιμή, Πετρέλαιο, Ομάν, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK