15:59 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τον αντίκτυπο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας μίλησε στο Sputnik ο επικεφαλής Ιταλο-ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κάνοντας λόγο για μία «επικίνδυνη κατάσταση που έχει πλήξει πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας έχει προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στην ίδια την Ευρώπη, η οποία έχει χάσει 250.000 θέσεις εργασίας, τόνισε ο πρόεδρος του Ιταλο-ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (IRCC), Βιντσένζο Τράνι, μιλώντας στο Sputnik. 

«Στην παρούσα φάση, όταν επιβάλλονται κυρώσεις, η πολιτική κοινότητα της Ευρώπης θέτουν τα εθνικά τους συμφέροντα πάνω από τα ιδιωτικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πλήγμα στα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη ανέρχεται συνολικά στις 250.000. Πρόκειται για τεράστιο πλήγμα», σημείωσε ο Τράνι. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συγκεκριμένα μέτρα δεν έχουν φέρει σχεδόν κανένα όφελος στην Ευρώπη.

«Τι εθνικά συμφέροντα τα κινητοποίησαν; Δεν υπάρχει απάντηση ακόμη. Κανένας δεν επιτέθηκε στην Ευρώπη. Ήθελε να θέσει διεθνείς κανόνες για να προστατεύσει μια πιο αδύναμη χώρα; Ίσως. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, ήταν υπόθεση του ΟΗΕ να λάβει απόφαση, γιατί είναι το καθήκον του ΟΗΕ να προστατεύει τα συμφέροντα διάφορων χωρών. Αλλά ο ΟΗΕ δεν έχει επιβάλει κυρώσεις. Είναι μια τελειώς αφύσικη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει πλήξει πολλές ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο ίδιος. 

Όσον αφορά στην περίπτωση της Ιταλίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ιταλο-ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η χώρα χάνει ετησίως 3 δισ. ευρώ, λόγω των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. 

Από την άλλη, η Ρωσία έχει καταφέρει να στρέψει την κατάσταση προς το δικό της συμφέρον, επεσήμανε ο ίδιος. 

Όπως εξήγησε, συγκεκριμένα, οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας έχουν δώσει τη δυνατότητα στη Ρωσία να ενισχύσει την παραγωγή τοπικών προϊόντων στη Ρωσία. 

Η ΕΕ, όπως και οι ΗΠΑ, έχουν επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας λόγω της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία έχει διαψεύσει ότι έχει διαδραματίσει οποιοδήποτε ρόλο στη σύρραξη και έχει απαντήσει στις κυρώσεις, επιβάλλοντας εμπάργκο σε τρόφιμα δυτικών χωρών που επίσης έχουν υιοθετήσει μέτρα σε βάρος της. 

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, θέσεις εργασίας, Ευρώπη, Ρωσία, κυρώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK