08:52 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μπαράζ πληρωμών σε συντάξεις και επιδόματα θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα καθώς «κλείνει» ο Ιούνιος αλλά και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν αρκετές πληρωμές.

Δεκαπενθήμερο πληρωμών θα είναι το προσεχές, κυρίως σε συντάξεις και επιδόματα.

Με τον Ιούνιο να «κλείνει», αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι περισσότερες πληρωμές. Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 24 Ιουνίου

Σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τρίτη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης, για τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσό των 31.737.257,89 ευρώ θα καταβληθεί σε 255.188 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 650.000 άτομα.

Σήμερα, αναμένεται επίσης η καταβολή των συντάξεων πρώην ΟΓΑ και νυν ΕΦΚΑ Αγροτών, η οποία μετατέθηκε νωρίτερα στην 4η τελευταία τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Επίσης, για σήμερα είναι προγραμματισμένη και η καταβολή συντάξεων των ελεύθερων επαγγελµατιών (πρ. ΟΑΕΕ) και των αυτοαπασχολούµενων (πρ. ΕΤΑΑ). 

Τρίτη 25 Ιουνίου

Αύριο 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Ιουλίου ανασφάλιστων υπερηλίκων που αντιστοιχούν σε ποσό 11,28 εκατομμυρίων ευρώ σε 34.100 δικαιούχους. Από αυτό τον μήνα και στο εξής, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντί για την πρώτη εργάσιμη του εκάστοτε τρέχοντος μήνα.

Τα προνομιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιουνίου αναμένεται επίσης να καταβληθούν αύριο αφού καταβάλλονται σε σταθερή ημερομηνία, η οποία είναι η 25η εκάστου μήνα.

Επίσης, θα εξοφληθούν όσοι πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες και όσοι υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί.

Πέμπτη 27 Ιουνίου

Την Πέμπτη αναμένεται επίσης να καταβληθούν οι συντάξεις Ιουλίου των µισθωτών του ΕΦΚΑ, αλλά και των υπόλοιπων Ταµείων του υπουργείου Εργασίας, του ΝΑΤ, αλλά και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάµεων, Σωµάτων Ασφαλείαςκαι Πυροσβεστικού Σώµατος.

Παρασκευή 28 Ιουνίου

Την Παρασκευή αναμένεται να καταβληθεί και το Κοινωνικό Εισόδηµα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Μαΐου.Το ποσό των 53.247.726,20 ευρώ θα καταβληθεί σε συνολικά 258.482 δικαιούχους.

Τρίτη 2 Ιουλίου

Τέλος οι επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑΕΠ, θα καταβληθούν σε όλους τους συνταξιούχους µισθωτούς και µη µισθωτούς στις 2 Ιουλίου.

Συνολικά θα καταβληθούν 1,22 εκατοµµύρια επικουρικές.

Ακόμη, στις 2 Ιουλίου είναι πθανό σύμφωνα με την ίδια πηγή να καταβληθούν από το ΕΤΕΑΕΠ και οι πρώτες επανυπολογισµένες επικουρικές συντάξεις του ΛΕΠΕΤΕ µαζί µε τα αναδροµικά.

Tags:
ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, σύνταξη, Επιδόματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK